"Героїчна сімʼя". Що відомо про загиблого у Кривому Розі 12-річного Максима Шаульського та його родину

У Кривому Розі 23 вересня, у день жалоби за жертвами атаки армії РФ 21 вересня, відбулася хвилина мовчання. Акцію провели на кільці 95 кварталу та у школі, де навчався загиблий 12-річний Максим Шаульський. На знак скорботи діти принесли квіти, іграшки та дзвіночки.

Фото: МВС
Фото: МВС

Про це пише Суспільне Дніпро.

Семикласник Максим був дуже обдарованим, світлим і життєрадісним. Захоплювався спортом, музикою, любив кататися на велосипеді, завжди був у гурті дітей, розповіла виконувачка обов’язків директора Криворізького ліцею № 123 Олександра Паламар.

"Максим ніколи не відмовлявся від наших загальних шкільних і позашкільних заходів, був дуже активним, чуйним, веселим", — додала вона.

Фото: Криворізький ліцей № 123
Фото: Криворізький ліцей № 123

Разом з Максимом загинула його бабуся Валентина. "Наша мама була незамінна. На першому місці у неї – родина. Вона освоїла інтернет і надсилала щоранку та щовечора привітання. Зараз усі прокинуться, а від мами нічого немає", – ділиться горем тітка Максима і донька пані Валентини Наталія.

У Міністерстві внутрішніх справ повідомили, що батьки Максима служать у лавах Збройних Сил. У день трагедії його тато Андрій захищав країну на Херсонському напрямку.

Як пише УП, старший брат хлопчика – Микита – обороняв Маріуполь і досі перебуває в російському полоні.

За словами знайомої родини Оксани Латанської, Максим мріяв знову побачитися зі старшим братом та обійняти його.

"Я не мала честі особисто знати пані Валентину, проте добре знаю її дітей та онуків. Максим Шаульський – це ясне сонечко нашої великої спільноти-родини, блакитнооке світле дитя, хлопчик, який так мріяв обійняти старшого брата, що третій рік перебуває у ворожому полоні.

Не віриться, попри те, що на світанку я на власні очі бачила понівечені тіла, попри те, що супроводжувала зсиротілу родину протягом цього страшного дня", – йдеться в дописі Оксани.

Фото: МВС
Фото: МВС

"Боляче за Максима. Його брата-військового, який в полоні. Маму їхню, яка військова, і втратила свою маму, молодшого сина, а іншого сина чекає з полону. Бабусю, яка загинула разом з онуком, поки дочка в армії, а інший внук у полоні. Прекрасна героїчна сімʼя.

Ніщо не змусить перестати мстити ворогу за життя цих людей… Які тут узагалі слова можуть бути…", – написала про трагедію українська поетеса та військовослужбовиця Ярина Чорногуз.

Нагадаємо, у ніч на 21 вересня Кривий Ріг зазнав масованого ракетного обстрілу з боку російських військ. Атака спричинила значні руйнування, а також призвела до людських втрат і поранень. Троє людей загинули, серед них і Максим Шаульський зі своєю бабусею Валентиною.

кривий ріг воєнні злочини рф загиблі війна діти

Знак гривні
Знак гривні