На чому зосередиться Байден у наступні пів року: президент США назвав свої пріоритети

Під час виступу в Овальному кабінеті Білого дому президент США Джо Байден назвав пріоритети на останні шість місяців свого перебування на посаді президента.

Фото: Getty Images
Фото: Getty Images

Як пише УП, серед них робота над припиненням війни в Секторі Гази і зупинка російського очільника Володимира Путіна в Україні. 

Також серед пріоритетів Байдена на посаді президента США "захист" права голосу і права вибору, а також "боротьба з екстремізмом на ґрунті ненависті".

"Наступні шість місяців будуть зосереджені на виконанні моєї роботи на посаді президента.

Це означає, що я продовжу знижувати витрати для працьовитих сімей, розвивати нашу економіку. Я продовжуватиму захищати наші особисті свободи і наші громадянські права, від права голосу до права вибору. Я продовжуватиму виступати проти екстремізму на ґрунті ненависті, даватиму зрозуміти, що в Америці немає місця політичному насильству чи будь-якому іншому насильству, ніколи, і крапка. 

Я збираюся продовжувати працювати над тим, щоб закінчити війну в Газі. Повернути додому всіх заручників, принести мир і безпеку на Близький Схід і закінчити цю війну.

Ми продовжимо згуртовувати коаліцію гордих націй, щоб зупинити Путіна, який захопив Україну".

Ми збережемо НАТО сильнішим, потужнішим і більш згуртованим, ніж будь-коли за всю нашу історію", — сказав Байден.

Також у своєму зверненні до американців президент США пояснив, чому вийшов з передвиборчої гонки: "щоб передати факел новому поколінню". На його думку, це найкращий спосіб об'єднати націю.

Нагадаємо, 21 липня Джо Байден оголосив, що виходить з передвиборчих перегонів та підтримав кандидатуру своєї віцепрезидентки Камали Гарріс. 

вибори у сша байден допомога сша

Знак гривні
Знак гривні