Знесення садиби Зеленських у Києві. Власнику оголосили про підозру (ФОТО)

Правоохоронці повідомили про підозру 32-річному власнику будівлі, за вказівкою якого на вулиці Олександра Кониського у Києві було знесено садибу Зеленських – історичну будівлю кінця ХІХ століття.

Власнику садиби Зеленських повідомили про підозру підозра, київ, скандал, спадщина
Фото: КМДА
Фото: КМДА
Знесена садиба Зеленських підозра, київ, скандал, спадщина

Як повідомив відділ комунікації поліції Києва, дії підозрюваного кваліфіковані як умисне пошкодження та знищення майна, на яке судом накладено арешт.

У поліції зазначили, що садиба вже неодноразово була під загрозою знищення, через що слідчі спільно з прокуратурою тричі звертались до суду з клопотаннями про накладення арешту на будинок та земельну ділянку, який надалі скасовували за позовом адвокатів відповідача.

Востаннє за ініціативи правоохоронців 18 січня та 19 лютого на ділянку та будинок наклали новий арешт, який не був скасований у судовому порядку.

"Попри це, 19 липня, 32-річний власник будівлі, будучи обізнаний про діючі судом обмеження на заборону здійснення будь-яких дій з обʼєктом нерухомості, вирішив його знищити. Для цього правопорушник залучив будівельну фірму, співробітникам якої надав вказівку на демонтаж зазначеної будівлі", розповіли у поліції.

Нагадаємо, 19 липня у Києві знесли історичну садибу Зеленських, збудовану у 1890 році. Після гострої реакції громадськості Департамент охорони культурної спадщини КМДА повідомив, що власник готовий відновити будівлю в тих же обʼємно-просторових та стилістичних параметрах.

підозра київ скандал спадщина

Знак гривні
Знак гривні