Вибори в США: які шанси у Гарріс перемогти Трампа, — NYT

Віцепрезидентка Камала Гарріс може вступити в загальну виборчу кампанію в кращій позиції, ніж президент Байден.

Камала Гарріс. Фото: NOAH BERGER/AFP ЧЕРЕЗ GETTY
Камала Гарріс. Фото: NOAH BERGER/AFP ЧЕРЕЗ GETTY

Про це пише The New York Times з посиланням на дані соціологічних опитувань.

Видання пише, що після того, як президент Байден припинив свою кампанію з переобрання і підтримав віцепрезидентку Камалу Гарріс для висунення від Демократичної партії, виникли питання щодо її електоральної життєздатності — і того, як вона може виступити проти Дональда Трампа.

Згідно з останніми опитуваннями, Гарріс поступається Трампу в середньому на два відсоткові пункти по всій країні — 46 проти 48 %.

Зазначається, що становище Гарріс краще, ніж у Джо Байдена: у середньому за опитуваннями він відставав від Трампа на три відсоткові пункти — 47% проти 44%.

В останніх опитуваннях, проведених до того, як Байден оголосив про вихід з президентських перегонів, і завершених до замаху на Трампа, Гарріс відставала лише на один відсоток у вирішальному штаті Пенсильванія, що вагається, у гіпотетичному поєдинку з Трампом. І вона вигравала з більш комфортним відривом у п'ять відсоткових пунктів у Вірджинії — штаті, де Байден випереджав Трампа лише з мінімальною перевагою.

В обох штатах Гарріс показала себе трохи краще, ніж Байден, серед чорношкірих виборців, молодих виборців та жінок — усіх груп, які потрібні демократам для успіху, пише видання. " І, що важливо, це групи, де Байден, здавалося, втрачає позиції", — додає NYT.

Нагадаємо, у неділю, 21 липня, президент США Джо Байден заявив, що виходить із президентських перегонів. Замість себе він запропонував демократам кандидатуру віцепрезидентки Камали Гарріс. Пізніше Гарріс підтвердила, що балотуватиметься на пост президента Сполучених Штатів.

вибори у сша гарріс трамп опитування

Знак гривні
Знак гривні