Замах на Трампа: штаб Байдена швидко змінив свою передвиборчу стратегію, — Reuters

Штаб президента США Джо Байдена змінив передвиборчу стратегію після замаху на конкурента-республіканця Дональда Трампа, що стався 13 липня на передвиборчому мітингу в західній Пенсильванії.

REUTERS/Mike Segar/File Photo Purchase Licensing Rights
REUTERS/Mike Segar/File Photo Purchase Licensing Rights

Про це пише Reuters.

Зазначається, що штаб Байдена вирішив відмовитись від словесних нападок на колишнього президента і зосередитись на посланні єдності.

За кілька годин після суботньої стрілянини кампанія Байдена зняла телевізійну рекламу і призупинила інші політичні комунікації, в тому числі ті, що висвітлювали травневе визнання Трампа винним у кримінальному злочині в суді штату Нью-Йорк, пов'язаному з виплатою грошей за мовчання порнозірці, щоб запобігти секс-скандалу напередодні виборів у США 2016 року.

"Ми маємо об'єднатися як одна нація", — сказав Байден, виступаючи в Білому домі. Він засудив політичне насильство і попросив американців "дозволити ФБР виконувати свою роботу".

Представник передвиборчого штабу Байдена повідомив, що в понеділок чинний президент дасть інтерв'ю NBC News.

Після цього Національний комітет Демократичної партії і кампанія "продовжать протягом тижня проводити контраст між нашим позитивним баченням майбутнього і ретроспективним порядком денним Трампа і республіканців", розповів представник штабу Байдена.

Інший представник кампанії сказав, що голова Національного комітету Демократичної партії Джеймі Гаррісон зателефонував голові Нацкомітету республіканців Майклу Вітлі, щоб запропонувати допомогу і спробувати знизити політичну температуру.

"Це (замах на Трампа – Ред.) все змінює. Ми все ще оцінюємо. Буде набагато складніше висувати звинувачення проти Трампа… Президент намагається знизити температуру", – додав представник штабу Байдена.

Reuters нагадує, що деякі республіканці бездоказово звинуватили Байдена в тому, що він інспірував стрілянину, критикуючи Трампа. 20-річний стрілець був зареєстрованим республіканцем, мотиви якого невідомі.

Оскільки стрілянина сталася в штаті Пенсильванія, де Байден здобув перемогу над Трампом у 2020 році з незначною перевагою, інцидент може мати особливий вплив, на думку деяких політтехнологів, через збільшення явки республіканців виборців, які симпатизують Трампу.

Представники передвиборчої кампанії Байдена заявили, що очікують, що замах на Трампа зменшить тиск з боку демократів у Конгресі, які вимагають від 81-річного президента відмовитись від участі у виборах.

Інші джерела в Демократичній партії США вважають, що це надмірний оптимізм.

вибори у сша трамп байден замах

Знак гривні
Знак гривні