У Флориді звели перший у світі ботанічний сад з нульовим споживанням енергії (ФОТО)

Американські архітектурні студії Olin та Overland завершили у Флориді проєкт першого у світі ботанічного саду з нульовим споживанням енергії, пише Dezeen.

Фото: Dezeen
Фото: Dezeen

Сад живиться від масиву сонячних панелей на даху, що складається з 2 158 сонячних батарей.

Проєкт є частиною трирічного генерального плану, розробленого філадельфійською студією ландшафтної архітектури Olin задля розширення кампусу Ботанічного саду Марі Селбі, що досліджує місцеві види рослин.

До кампусу додали три нові споруди — багатоцільову автостоянку, дослідницький центр і квиткову касу, які згруповані разом на території. Найбільша з трьох будівель — чотириповерховий паркінг з рестораном і сувенірною крамницею на першому поверсі. Сонячна батарея на його даху слугуватиме основним джерелом енергії для кампусу.

Фото: Dezeen
Фото: Dezeen

Між цією будівлею і сусіднім дослідницьким центром розмістили 57 000 квадратних футів сонячних панелей, які, за словами команди, вироблятимуть 1,27 мільйона кіловат-годин електроенергії на рік.

Наприкінці червня офіційно розпочався річний період моніторингу, який відстежуватиме, чи "проєкт виробляє більше енергії, ніж споживає".

За словами команди, очікується, що він на 10 відсотків перевищить енергетичні потреби всього кампусу, що зробить його першим у світі ботанічним садом з нульовим споживанням енергії.

Читайте також: Експоненціальне зростання сонячної енергетики змінить світ, — The Economist

Фото: Dezeen
Фото: Dezeen

«Новий об’єкт у ботанічному саду Марі Селбі є свідченням сталої, регенеративної архітектури, встановлюючи еталон для ботанічних садів у всьому світі», — сказав заступник директора Overland Partners Джон Берд.

Друга фаза генерального плану передбачатиме будівництво тепличного комплексу, навчального павільйону та додаткових інфраструктурних покращень.

сади архітектура сонячна енергія сша

Знак гривні
Знак гривні