"Співучасниця злочинів Путіна". Голова НБУ Пишний прокоментував роль Набіулліної та Центробанку РФ у війні

Голова Національного банку Андрій Пишний назвав голову Центробанку Росії Ельвіру Набіулліну частиною режиму і співучасницею злочинів Володимира Путіна.

Ельвіра Набіулліна — важлива частина путінського режиму. Фото: REUTERS/Evgenia Novozhenina
Ельвіра Набіулліна — важлива частина путінського режиму. Фото: REUTERS/Evgenia Novozhenina

Про це він заявив і інтерв'ю Central Banking.

Голова НБУ зазначив, що у нього немає жодного співчуття до Набіулліною й він сподівається, що проблеми, з якими вона стикається, тільки посиляться.

"Набіулліна є частиною режиму, який воює проти моєї країни, і вона є співучасницею злочинів, скоєних Путіним. Відділення російського центрального банку заходять в окуповані міста одразу після російських військових. Я не маю анінайменшого співчуття до Набіулліної", — сказав він, коментуючи турбулентність на російських валютних ринках.

"Я розумію, що причиною цього [турбулентності на валютному ринку] є посилення тиску через санкції. НБУ був активно залучений до санкційного треку протягом останніх двох років. Ми наполягали на тому, щоб на російський фінансовий сектор поширювався весь спектр цих санкцій.

І надалі проблеми поглиблюватимуться, але оцінити реальний стан російської економіки в умовах, коли значна частина інформації викривлюється чи приховується, складно. Санкції потрібно посилювати, щоб знекровлювати російську військову машину", — наголосив Пишний.

Читайте також: Справа проти "фінансистки війни" Набіулліної. Україна домагається розкриття даних про бельгійські рахунки Центробанку РФ

Він також зазначив, що НБУ прийняв рішення не повідомляти про власні припущення щодо закінчення війни.

"Ми повинні виконувати свій мандат за будь-яких умов. Війна стала нашою новою нормою. Ми б хотіли, щоб все було інакше, але ми повинні навчитися жити і працювати в цих нових умовах невизначеності. Ми вже навчилися, незважаючи на те, що війна є трагічною, жорстокою і кривавою. Це не наш вибір, його нам нав’язали після повномасштабного вторгнення. Результат цієї боротьби визначає наше майбутнє. Тому ми й далі боротимемося за будь-яких умов, стільки, скільки буде потрібно", — сказав голова НБУ.

центробанк рф нбу пишний фінансування війни

Знак гривні
Знак гривні