Ракетний обстріл Києва 8 липня. Які райони й об'єкти опинилися під ударом (КАРТА)

Унаслідок масованої ракетної атаки по Києву 8 липня постраждали сім районів міста — Солом’янський, Дніпровський, Дарницький, Святошинський, Деснянський, Шевченківський та Голосіївський. Опрацювавши інформацію з офіційних джерел, Texty.org.ua позначили на карті райони столиці та основні об'єкти, які опинилися під ударом росіян.

Read in English

Дані з відкритих джерел
Дані з відкритих джерел

10 липня у ДСНС повідомили, що аварійно-рятувальні та відновлювальні роботи після російської атаки в Києві завершено. Внаслідок ворожого обстрілу 8 липня в столиці загинуло 33 людини, з них 5 дітей. Також 121 особа постраждала, з них 10 дітей. 11 людей врятовано.

Читайте також: Наслідки удару по “Охматдиту”: двоє загиблих, 16 поранених, знищено більше ніж 20 відділень та унікальну лабораторію

На основі інформації КМВА, ми бачимо таку картину:

Шевченківський район

- Руйнування двох поверхів корпусу лікарні Охматдит площею приблизно 400 м. кв. Загинуло 2 дорослі особи (лікарка й родич одного з пацієнтів медичного закладу), 10 постраждало. Пошкоджені кілька інших корпусів. У момент ракетної атаки в «Охматдиті» перебувало понад 600 пацієнтів і щонайменше стільки ж — працівників лікарні.

Повного руйнування зазнав корпус токсикології з відділенням хронічних та гострих інтоксикацій (де дітям проводять діаліз) НДСЛ «Охматдит». У старому хірургічному корпусі вибито майже всі вікна, зазнали значних пошкоджень два хірургічні та два соматичні відділення, відділення інтенсивної терапії та операційний блок. У новому, зведеному лише нещодавно, корпусі пошкоджено 12 відділень, з них 8 — хірургічних, 5 — онкологічних, дві реанімації, операційний блок, відділення радіології та променевої терапії. Втрачена також частина єдиної в країні онкогематологічної лабораторії.

- Також ракета прилетіла в хрущовку на Сирці, зруйнований повністю один під’їзд, решта – пошкоджено. Загинуло 7 осіб (з них 3 дітей), 18 постраждало, 7 осіб врятовано. До речі, цей будинок розташований за півтора кілометра від посольства США і на приблизно ж такій відстані від нього Телецентр. У цьому будинку наш журналіст колись винаймав квартиру.

- Завод біля станції метро Лук'янівська. Загинуло 2 особи та 3 постраждало.

Солом’янський район

- Пошкоджено бізнес-центр "Доміно", руйнація на двох поверхах, загальною площею 1500 м.кв, виникла пожежа, яку було ліквідовано. Загинуло 7 осіб та 9 постраждало.

Голосіївський район

- Часткове руйнування 5-поверхового житлового будинку, виникло два осередки пожежі по 10 м.кв., пошкоджена покрівля. Постраждало 22 особи.

- Поруч пошкоджено дошкільний навчальний заклад.

- За цією ж локацією постраждали гаражі, відбулося загорання 10 авто.

Дніпровський район

- Часткова руйнація 4-поверхової будівлі приватного медичного центру Адоніс. Загинуло 9 осіб та 5 постраждало. У соцмережах пишуть, що загинули лікар УЗД, головна медсестра, гінеколог, сестра-господиня і старший касир. Послугами цієї клініки користувалася одна з наших колег.

Дарницький район

- Пошкоджено приватний будинок. Постраждала одна особа.

Деснянський район

- Пожежа у двоповерховому приватному будинку, її ліквідовано.

Святошинський район

- Загорання в промисловій будівлі. Пожежу ліквідовано на площі 40 м.кв.

- Пошкоджено приватні будинки та будівля Фахового економічного коледжу. Постраждало 5 осіб.

київ інфографіка воєнні злочини рф карта ракетний терор РФ карта атак РФ dataviz атака на Київ

Знак гривні
Знак гривні