У ЗСУ надійдуть раніше не анонсовані італійські бронетранспортери Puma

Міноборони України допустило до експлуатації у військах італійські бронетранспортери Puma.

Фото: wikipedia
Фото: wikipedia

В оборонному міністерстві розповіли, що бронетранспортери пройшли кодифікацію, яка дозволяє закуповувати цей БТР за кошти з державного бюджету.

Цей бронетранспортер перебуває на озброєнні збройних сил Італії, Пакистану, Лівії та Джибуті.

Як зазначають аналітики Мілітарного, жодна країна офіційно не повідомляла, що до пакетів допомоги входили колісні бронетранспортери Puma.

Вони припускають, що імовірно, партія бронетранспортерів Puma увійшла до одного із засекречених пакетів оборонної допомоги Україні від уряду Італії.

Бронетранспортери Puma у варіантах із колісними формулами 6×6 та 4×4 розроблені та серійно вироблялися італійським консорціумом Iveco-Oto Melara на початку 2000-х років.

Екіпаж бронемашини Pumа 6×6 масою 8,2 тонни складається з двох осіб: водія та стрільця. Другий озброєний кулеметом калібру 7,62 мм або 12,7 мм. Десантне відділення має місця для чотирьох українських військових.

На базі БТР Puma створено різні варіанти техніки: командирські, розвідувальні, обладнані протитанковими та протиповітряними комплексами, з 81-мм мінометними установками, санітарні БТР та машини РХБ-захисту.

В Україні БТР може виконувати різні функції, включаючи ведення розвідки, боротьбу з бронетанковою технікою (варіант із протитанковою ракетою на даху транспорту), перекидання живої сили.

зсу західна техніка бтр італія

Знак гривні
Знак гривні