На Львівщині почали виготовляти вагони-зерновози повністю української комплектації (ФОТО)

У Львівській області почали виготовляти перші зерновози повністю української комплектації.

Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА

Про це повідомив голова ОВА Максим Козицький.

"Такі вагони-бункери дозволяють транспортувати зерно та інші харчові сипкі вантажі по магістральних залізничних коліях, а також шляхами промислових підприємств. Вони захищають вантаж від опадів і надійно зберігають його. Кожна деталь – українська. Серійне виробництво вже запустили", – розповів Козицький.

Через зупинку виробництва металургійних компаній «Азовсталь» та «Азовмаш» в Україні зупинилось виробництво нових вантажних вагонів. З огляду на це підприємство, яке ОВА назвала одним із найпотужніших в області, розробило п’ять моделей вагонів.

Загалом компанія випустила близько 5000 зерновозів різних типів. Виробничі потужності дозволяють виготовляти від одного до трьох вагонів нового зразка на день.

Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА

За словами Козицького, під час повномасштабної війни замовлення на вагони-зерновози в Україні становлять 75% від усього виробництва заводу.

Цьогоріч в межах проєкту USAID «Економічна підтримка України» замовили 300 вагонів, що становить 45% річного замовлення, які зараз виготовляють на підприємстві.

Завод займається виробництвом вантажних вагонів, ремонтом рухомого складу, виготовленням контейнер-цистерн, місткостей, металоконструкцій та прескомпакторів. Станом на сьогодні там працюють приблизно 650 людей. 

У 2023 році цей завод виготовив 567 вагонів для потреб українського ринку, це на 5% більше ніж у 2022-му.

Окрім зерновозів, перспективним напрямом залишається виготовлення цементовозів. Вони стануть у пригоді під час відновлення критичної інфраструктури та житлового фонду. Як зауважили на підприємстві, це допоможе сформувати нові замовлення для українських вагонобудівників.

зерно львівщина виробництво

Знак гривні
Знак гривні