Росіяни наростили "ударний кулак" для наступу на Борову на Харківщині, — Deep State (КАРТА)

Росіяни наростили до 10 000 осіб особового складу та 450 одиниць військової техніки на ділянці від Райгородки до Нововодяного, що приблизно за 20 км від селища Борова Ізюмського району Харківської області.

Ворог наростив ударний кулак для наступу на Борову

Про це повідомляють аналітики проєкту Deep State.

"Мета очевидна − спроба повторити минулорічний наступ на Борову", − зазначають вони.

Аналітики нагадують, що зараз протяжну оборонну лінію на цьому напрямку утримує 3 ОШБр, але сили залишаються неспівмірними: окупанти переважають кількістю, застосовують додаткові підрозділи й ведуть інтенсивні штурмові дії вздовж усієї смуги наступу.

Повідомляється, що росіяни розгорнули сили 20-ї армії у вигляді 3 та 144 дивізій, які представлені 236 артилерійською бригадою та 11 полками: 7 мотострілецьких, 2 танкових та 2 артилерійських. Окрім того, залучено найманців з нерегулярних армійських підрозділів. Серед них відомо про присутність "Шторм V", "Чорна мамба", "Фіксики" та "ПВК Патріот". Для підтримки порядку прибув підрозділ БАРС-14.

"Останні три тижні ворог проводить підготовчі заходи у вигляді прощупування слабких місць в обороні ЗСУ. Відбуваються безперервні штурми позицій 3 Окремої штурмової бригади. Ворог втрачає особовий склад, але щотижня прибуває від 2 до 4 сотень свіжомобілізованих кацапів.

Цього вистачає як для поповнення, так і для нарощення угрупування. Поки що тактика "м'ясних штурмів" не дала суттєвого результату лише за рахунок того, що на ділянці перебуває сильна бригада. Але наголошуємо, що сили далеко не рівні", − пишуть аналітики моніторингового проєкту.

За наявною інформацією, противник планує повторити минулорічну стратегію з виходом спочатку на лінію Надія − Новоєгорівка, а потім вже на Першотравневе − Чернещина.

Водночас у 3 ОШБр заявили, що найближче завдання окупантів — вийти до населених пунктів Чернещина — Першотравневе, з подальшим захопленням Борової.

"Смуга фронту Третьої штурмової на Харківщині, що межує з Луганщиною — сьогодні одна з найінтенсивніших ділянок наступу ворога", — йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що проти підрозділів 3-ї бригади — 3-тя і 144-та дивізії 20-ї армії РФ. Ворог наступає танковими полками, залучає значну кількість артилерії та додаткові загони з ПВК і спецпризначенців. Застосовує FPV, КАБи й хімічну зброю.

У 3 ОШБр також зазначили, що від травня бійці бригади знищили вже близько 1068 росіян, ще майже 2292 — це трьохсоті.

"На штурми наших позицій противник кидає цілі взводи та роти особового складу. Їхню стрімку ліквідацію компенсує поповненням живої сили у кількості 250-400 солдат зс рф щотижня.

Не дивлячись на переважаючу кількість супротивника та відсутність резервів, бригада продовжує вже понад місяць утримувати визначені рубежі", — розповіли у Третій штурмовій.

наступ окупантів харківщина фронт

Знак гривні
Знак гривні