На Lviv Urban Forum їде один з найвідоміших світових архітекторів Алехандро Аравена (АНОНС)

II Lviv Urban Forum: Бути відповідальними відбудеться 27-29 червня 2024 року у Львові та буде присвячений темі відповідальності за розвиток і відновлення українських міст.

II Lviv Urban Forum: Бути відповідальними відбудеться 27-29 червня 2024 року у Львові

Про це повідомляють організатори.

У форумі братимуть участь мери і головні архітектори українських міст, міські планувальники, активні мешканці – прямо зараз триває реєстрація.

Що обговорюватимуть на форумі

Свої відповіді на ці питання даватимуть понад 30 спікерів, багато з яких мають загальносвітове визнання і відомі далеко поза межами свої професії. Це зокрема:

Алехандро Аравена – один з найвідоміших світових архітекторів сучасності та лауреат Прітцкерівської премії виступить з лекцією про те, як архітекторам бути свого роду бунтарями та достойно приймати виклики сьогодення, творячи радикальні зміни не завтра, а вже сьогодні.

Джоана Аверлі – головна планувальниця Британського уряду розповість про впровадження принципів та стандартів у плануванні та архітектурі, що покликані гарантувати відповідальний розвиток збудованого середовища.

Крістоф Гантенбайн – це швейцарець, до проєктів якого прикуті погляди без перебільшення всіх молодих архітектурних практик Європи, а кожна нова будівля від Сhrist & Gantenbein опиняється на обкладинках архітектурних журналів. Архітектор розповість про відповідальність за дослідження та плекання локальних типологій – адже вони є унікальним кодом кожної культури та середовища.

Гільма Гіліте – литовська архітекторка, яка поза будівництвом успішних громадських та житлових комплексів напрацювала вражаючий формат перетворення типових навчальних закладів радянської доби на освітні простори, про які можна тільки мріяти. Ця разюча зміна форматів освітніх будівель покликана трансформувати суспільство в цілому, адже з кого починати, як не з наймолодших.

Маркус Цількер – засновник австрійської студії Einszueins Architektur розповість про те, як робота з громадами може стати основою для надихаючої архітектури, сповненої турботи про людські стосунки та спільнотворення.

У програмі триденного форуму також відбудуться практичні воркшопи та навчальні екскурсії – останні дадуть можливість відвідати близько десяти важливих для сучасних міських процесів локацій і проєктів у Львові. Від креативно-мистецьких центрів до інфраструктурних і соціальних ініціатив, що стали вдалими зразками просторових рішень і громадських зон. Буде час напряму поспілкуватися з їх творцями та розробниками.

Серед учасників очікуються архітектори та міські планувальники, фахівці з громад — мери, головні архітектори, керівники профільних департаментів, а також усі, хто дотичний до розвитку міст і громад.

відновлення україни урбаністика архітектура Львів

Знак гривні
Знак гривні