Як перевторити безлюдний острів на громадський парк: приклад Сеула

Британське архітектурне бюро Heatherwick Studio оприлюднило свої плани щодо перетворення безлюдного острова Нодеул у Сеулі на громадський парк під назвою Soundscape.

Острів до початку проєкту
Острів до початку проєкту

Про це повідомляє Dezeen.

Розташований на річці Хан, Soundscape слугуватиме громадським простором для музичних виступів та мистецьких заходів після завершення будівництва у 2027 році.

Візуалізація проєкту
Візуалізація проєкту

Студія Heatherwick Studio виграла міжнародний конкурс на його проектування, запропонувавши стежку платформ, піднятих на різну висоту, що відсилає до гірського рельєфу міста та візерунків звукових хвиль, а також нагадує «плавучі острівці».

Майбутній громадський парк у Сеулі
Майбутній громадський парк у Сеулі

«Ми хочемо створити гіперфізичне місце, яке возз'єднає сеульців з природою, культурою і, що найважливіше, одне з одним», — сказав засновник студії Томас Гізервік.

На рівні землі в Саундскейпі розміститься центр мистецтв та громадський пляж, а вздовж берегів річки та прилеглих схилів висадять багато зелені.

Візуалізація проєкту
Візуалізація проєкту

З нижнього рівня підійматиметься стежка плетених доріжок, що з'єднуватиме низку вигнутих піднесених платформ.

«Ця стежка буде сформована з серії невеликих плавучих острівців, що тримаються в повітрі, забезпечуючи місця для відпочинку з вражаючими видами на острів і річку», — йдеться в повідомленні студії.

архітектурна дивовижа урбаністика Сеул парки

Знак гривні
Знак гривні