Каховське водосховище як поле бою. Що змінилось за рік і як тут воюють прикордонники (ВІДЕО)

Через підрив російськими окупантами Каховської ГЕС ситуація з проведенням бойових дій на цьому напрямку суттєво змінилася.

Фото: Армія Inform
Фото: Армія Inform

Про це йдеться у повідомленні пресслужби ДПСУ.

Так, українським прикордонникам вдалося адаптуватися до нових умов, і вони тримають оборону на цьому напрямку фронту.

За словами прикордонників, великі ділянки суходолу, які до цього були сховані під водою, тепер заростають деревами та іншою рослинністю.

"Такі зміни вплинули на хід бойових дій, що попри підрив греблі не припиняються на цій ділянці фронту. Ускладнює ситуацію також близькість до Запорізької АЕС, яку у 2022 році окупувала російська армія. Оборону тут тримають українські прикордонники", — повідомили у ДПСУ.

Читайте також: Відновлюються річки, нові місця заростають лісом. Що відбувається зараз на дні колишнього Каховського водосховища

Як розповів прикордонник Олег Кустинський, після обміління водосховища в окупантів виникли проблеми з веденням бойових дій.

"Крім того, що їм доведеться два рази форсувати Дніпро, тут два його рукави, їм ще треба йти десь кілометрів вісім по багнюці. Якщо був би чистий Дніпро, можна було б якимись паромними засобами переправитися, висадити десант, а в даному випадку це нереально", — пояснив військовий.

Він наголосив, що ворожі ДРГ на цій ділянці фронту також не можуть пройти: "Ми їх вичисляємо, і вони будуть одразу знищені і навіть не зможуть надати гідного опору".

Раніше начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук заявив, що російські ДРГ теоретично можуть пересуватися територією обмілілого Каховського водосховища, але такі дії не мають жодного сенсу.

«Яка мета подібних заходів? Перевірити нашу пильність або просто зайти та померти? Зазвичай так не робиться, тому що в цьому немає воєнної доцільності. Звісно, периметр охороняється. Ми очікуємо будь-яких дій ворога», — сказав Плетенчук.

Він також додав, що росіяни використовують сучасні засоби повітряної розвідки, яка в принципі дозволяє не використовувати такі способи розвідки, як ДРГ.

підрив каховської гес фронт каховське водосховище оборона півдня

Знак гривні
Знак гривні