На півдні росіяни "накопичили ресурси" і примушують воювати мешканців ТОТ, — Сили оборони

Росіяни змогли накопичити деякі ресурси на півдні завдяки зменшенню кількості атак раніше, використовують проти України своїх військових, зеків, а також незаконно мобілізованих місцевих мешканців з окупації.

Фото ілюстративне. Джерело: Сили оборони Півдня
Фото ілюстративне. Джерело: Сили оборони Півдня

Про це у коментарі LIGA.net повідомив речник Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук.

За його словами, росіяни змогли накопичити деякі ресурси на півдні – була "невеличка пауза", коли було менше атак, і тепер окупанти намагаються виконати накази свого керівництва.

Відповідно, на півдні окупанти задіюють "дуже різноманітні" ресурси щодо особового складу – зокрема, це і військові окупаційної армії, і ув'язнені з російських в'язницях, зазначив Плетенчук.

До того ж на напрямку росіяни примусово змушують воювати місцевих мешканців з тимчасово окупованих територій, зазначив він.

Плетенчук також розповів, що росіяни намагаються загострити ситуацію на півдні України під Саміт миру. Він зазначив, що це стала практика для Росії, коли починаються розмови про мир або способи розв'язання конфлікту.

За його словами, ситуація на Південному (Таврійському) напрямку залишається "достатньо складною" – також вбачається можливе загострення ситуації на Оріхівському та на Дніпровському напрямках.

Водночас, зауважив Плетенчук, не вбачається ознак створення окупантами наступальних угрупувань для повномасштабних операцій.

ТОТ фронт оборона півдня

Знак гривні
Знак гривні