Автівки від тещі та паливний бізнес сестри. Розслідувачі проаналізували статки оточення голови Нацполіції (ВІДЕО)

На сестру очільника Національної поліції Івана Вигівського оформлена частка в компанії ТОВ «Югнефтепродукт», що займається гуртовою торгівлею пальним.

Про це йдеться у розслідуванні Bigus.Info.

Журналісти з'ясували, що упродовж 2022-2023 років фірма торгувала щонайменше з двома фігурантами кримінальних проваджень, слідство в яких вела поліція під керівництвом Вигівського.

Що ще з'ясували журналісти

Після призначення в столицю Вигівський оселився в приватному будинку під Києвом вартістю 6,5 млн грн. Він оформлений на давню подругу родини з Миколаєва, втім остання, за даними журналістів, не мала співмірних з такою покупкою доходів, понад те – не змогла відповісти на питання журналістів ні де міститься «її» будинок, ні скільки в ньому квадратів тощо.

Вигівський довго користувався автівками, оформленими на тещу. Спочатку це був Hyundai Santa Fe, потім Volkswagen Touareg. Далі теща Touareg продала і всю виручену суму (900 тис. грн) – подарувала доньці. Зазначеної суми якраз вистачило на покупку Audi SQ5, щоправда, при цьому сама теща після цього придбала нову Audi SQ8. Такі коштують від 100 тис. доларів, а теща Вигівського не має ні бізнесу, ні навіть зарплатні уже багато років ніде не отримує.

На сестру Вигівського – Оксану Альховік оформлений приватний будинок в передмісті Миколаєва, в якому поліцейський жив, коли працював в тамтешньому управлінні. Цікаво, що на момент покупки сама вона жила не там, а в маленькому селі під Миколаєвом, де працювала в сільській школі – вчителькою молодших класів, із зарплатнею близько 60 тис грн/рік. Кілька років потому сестру Вигівського оформили на роботу до брата, в Миколаївську поліцію.

Після призначення в поліцію колишня сільська вчителька почала обростати ще й бізнесом.  В 2019 році вона увійшла до складу засновників ТОВ «Югнефтепродукт», що займається гуртовою торгівлею пальним. Її партнером у цій компанії кілька років був чоловік власниці будинку, в якому нині мешкає Вигівський. Наразі в сестри очільника Нацполу – половина бізнесу з річним виторгом близько 400 млн грн.  

При цьому виявилося, що ТОВ «Югнефтепродукт» сестри очільника Нацполу кілька років торгував із фігурантами кримінальних проваджень самого Нацполу. 

У відповіді на запит Вигівський зазначив, що йому невідомо, за які гроші сестра купувала будинок, в якому він жив. Не знає поліцейський і звідки в тещі машини, на яких він їздив. Щодо криміналу по контрагентах ТОВ “Югнефтепродукт”, то йому про це нібито нічого невідомо, адже слідчі Нацполу – самостійні і в їхню роботу він не втручається. 

нацполіція паливо розслідування

Знак гривні
Знак гривні