Британський аналітик спрогнозував, коли та за якої умови покращиться ситуація на фронті

Україні треба протриматися пів року у протистоянні з Росією, щоб переломити ситуацію на полі бою, яка поки складається «на користь окупантів». Це станеться за умови, якщо союзники, зокрема США, постачатимуть зброю для ЗСУ.

Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ
Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Таку думку висловив Sky News британський військовий аналітик Майкл Кларк, повідомляє Zn.ua.

Кларк зазначив, що російські війська починають наступати по всій лінії фронту.

«У росіян немає сил для великого стратегічного наступу, але вони, схоже, вважають, що Україна може зламатися, якщо їм вдасться дотиснути її влітку. Оскільки українцям доводиться відступати в основному через брак боєприпасів, загарбники можуть мати рацію», ‒ зазначив аналітик.

Він додав, що для ЗСУ терміново треба 155-мм артилерійські снаряди, танкові боєприпаси, ракети для батарей протиповітряної оборони, загалом шість чи сім зенітно-ракетних комплексів Patriot і набої для стрілецької зброї.

«Якби Захід, зокрема США, постачав їх, то все це могло б бути на фронті менш ніж за 10 днів. Тоді Україна протримається до кінця цього року».

Кларк припустив, що зростання російських втрат «змусило б усі сторони мислити по-новому, що пішло б на користь Києву, навіть якщо війна продовжиться і в наступному році».

«Мета України ‒ протриматися в бою ще шість місяців. Після цього ситуація може покращитися», ‒ підсумував аналітик.

допомога Україні наступ окупантів зсу фронт

Знак гривні
Знак гривні