У російських містах Енгельс, Єйськ та Морозовськ — численні вибухи в районі аеродромів

5 квітня в російських містах Енгельс (Саратовська область), Єйськ у Краснодарському краї та Морозовськ Ростовської області пролунали вибухи в районі аеродромів.

Вибух у районі військового аеродрому «Морозовськ» в РФ. Джерело фото: mil.in.ua
Вибух у районі військового аеродрому «Морозовськ» в РФ. Джерело фото: mil.in.ua

Морозовськ

Як інформує Цензор.НЕТ з посиланням на російські пабліки, під атаку потрапив військовий аеродром в Морозовську.

Губернатор Ростовської області Василь Голубєв підтвердив "масовану атаку" в Морозовському районі Ростовської області. За його словами, підрозділи ППО знищили 40 цілей. В результаті пошкоджено електропідстанцію, є проблеми з електроенергією.

Згодом місцеві мешканці повідомили, що в районі аеродрому пролунало щонайменше 60 вибухів.

Аеродром розташований за 3 км на південний захід від Морозовська. На аеродромі базується 559-й гвардійський бомбардувальний авіаційний полк. На аеродромі дислоковано фронтових бомбардувальників Су-24, Су-24М, а також Су-34.

OSINT-дослідник MT Anderson повідомляв, що 4 квітня на авіабазі в Морозовську було розміщено 24 винищувачі Су-34 і три літаки Су-35, які запускають авіаційні бомби по Україні.

Єйськ

У місті Єйськ Краснодарського краю зафіксували щонайменше 10 вибухів, пише РБК-Україна. Місцеві Telegram-канали зазначають, що над містом буцімто "працювала російська ППО".

Крім гучних вибухів, у Єйську чули також звук автоматних черг у районі місцевого аеродрому та військового містечка.

У західній частині міста міститься великий аеродром ВМФ РФ, де дислокується 959-й бомбардувальний авіаполк, який входить до складу 1-ї гвардійської змішаної авіаційної дивізії. Озброєння полку складається з фронтових бомбардувальників Су-24.

Аеродром у Єйську використовують для виконання бойових завдань підрозділи тактичної авіації 4 армії ВПС РФ. Відомо, що авіація саме з цього аеродрому виконувала бомбардування Маріуполя.

Енгельс

У російському місті Енгельс Саратовської області теж було гучно, місцеві пабліки пишуть про ймовірну атаку дронів.

Мешканці Енгельса стверджують, що вибухи були великої сили, бо від вибухової хвилі на автомобілях спрацювали сигналізації.

На авіабазі з офіційною назвою "Енгельс-2" дислокуються 121-й гвардійський Севастопольський та 184-й важкі бомбардувальні авіаційні полки, які мають на озброєнні стратегічні бомбардувальники Ту-160 та Ту-95МС відповідно.

З початком російського вторгнення в Україну "Енгельс-2" став одним із російських аеродромів, що використовується для завдання ракетних ударів по території України.

Зазначимо, що підтверджених даних про пошкодження літаків на російських аеродромах внаслідок нічної атаки поки немає. За даними джерел УП, на аеродромі у Морозовську знищено щонайменше шість літаків, ще вісім зазнали суттєвих пошкоджень. Унаслідок атаки на аеродромі Енгельс-2, ймовірно, зазнали значних пошкоджень три стратегічні бомбардувальники Ту-95МС. За попередніми даними, на аеродромі в Єйську повністю знищено два Су-25.

атака дрони атаки на території РФ аеродроми рф ракетний терор РФ

Знак гривні
Знак гривні