Яка кількість щоденних кроків компенсує сидячий спосіб життя, — дослідження

Міжнародна група дослідників визначила оптимальну кількість щоденних кроків для компенсації сидячого способу життя.

Фото ілюстративне, з відкритих джерел
Фото ілюстративне, з відкритих джерел

Про це повідомляє Science Alert.

Науковець у галузі охорони здоров'я населення Метью Ахмаді з Сіднейського університету в Австралії та його колеги проаналізували дані 72 174 добровольців, які зробили свій внесок у британський Біобанк — великий довгостроковий набір даних, створений у 2006 році, який буде продовжувати відстежувати показники здоров'я учасників протягом щонайменше 30 років.

Для кожного учасника, включеного в дослідження, було зібрано в середньому 6,9 року даних про загальний стан здоров'я. Учасники носили наручні акселерометри протягом семи днів, щоб оцінити рівень своєї фізичної активності, наприклад, кількість кроків, які вони зазвичай роблять, і час, який вони зазвичай проводять сидячи.

Читайте також: Під час спілкування у Zoom з людським мозком відбувається дещо дивне, – дослідження

Середній час, проведений у сидячому положенні, становив 10,6 години на день, тому ті, хто проводив більше часу, вважалися такими, що мають "високий рівень сидячого способу життя", тоді як ті, хто проводив менше годин, вважалися такими, що мають "низький рівень".

Команда виявила, що від 9 000 до 10 000 щоденних кроків є оптимальною нормою для протидії сидячому способу життя, знижуючи ризик серцево-судинних захворювань (ССЗ) на 21%, а ризик смертності — на 39%.

Читайте також: Як дерева стримують вплив глобального потепління, — дослідження

Незалежно від тривалості сидячого способу життя учасника, дослідники виявили, що 50 відсотків переваг проявляються при щоденній активності від 4 000 до 4 500 кроків.

"Будь-яка кількість щоденних кроків, що перевищувала референтні 2200 кроків на день, була пов'язана з нижчою смертністю та ризиком ССЗ, як при низькому, так і при високому рівні сидячого способу життя.

Нарощування від 9 000 до 10 000 кроків на день оптимально знижувало ризик смертності та ССЗ серед учасників з високим рівнем сидячого способу життя", — підсумовують Ахмаді та його колеги.

дослідження здоров'я наука

Знак гривні
Знак гривні