В Україні презентували бойовий модуль "ТАВРІЯ-14,5" (ФОТО)

Компанія "Українська бронетехніка" випробувала 10-місний бронеавтомобіль "Новатор" із вітчизняним бойовим модулем "ТАВРІЯ-14,5".

Фото: "Українська бронетехніка"
Фото: "Українська бронетехніка"

Як розповіли у компанії, дистанційно керована турель оснащена великокаліберним кулеметом КПВТ калібру 14,5 мм з боєкомплектом 200 патронів.

"БМ «ТАВРІЯ-14,5» за допомогою новітньої та унікальної системи управління озброєнням, яка включає високоякісну систему стабілізації, забезпечує можливість захоплювати та супроводжувати цілі, а також вести точний вогонь по ворожих цілях у русі", — йдеться у повідомленні.

БМ «ТАВРІЯ-14,5» обладнано оптико-електронним модулем, що дозволяє виявляти цілі на відстані понад 5 кілометрів як вдень, так і вночі.

Розробником турелі передбачено броньований захист рівня STANAG 1 для корпусу оптико-електронного модуля та блоків системи управління озброєнням.

"Використання швидкісних маневрових броньованих автомобілів, оснащених дистанційно керованими бойовими модулями, не тільки забезпечує додаткові можливості вести бій на відстані, а й зберігає життя військових", — наголосили у компанії.

Читайте також: Які модернізації отримала українська бронемашина "Новатор-2" (ВІДЕО)

опк турелі українські розробки бронетехніка

Знак гривні
Знак гривні