Ключовий НПЗ у Росії серйозно пошкоджений після атаки дронів, — Reuters

На нафтопереробному заводі «Лукойл» (НОРСІ) у місті Кстово Нижньогородської області РФ внаслідок удару дронів вийшла з ладу первинна установка перероблення нафти АВТ-6.

Пожежа на НПЗ в Нижньогородській області РФ. Фото з соцмереж
Пожежа на НПЗ в Нижньогородській області РФ. Фото з соцмереж

Про це повідомило Reuters з посиланням на два джерела в галузі.

Це означає, що щонайменше половина виробництва на заводі зупинена, пише агентство.

За даними галузевих джерел, НОРСІ переробляє близько 16 млн тонн російської нафти на рік, або 5,8% від загального обсягу переробленої нафти. Він також виробляє близько 4,9 млн тонн бензину, що становить 11% від загального обсягу виробництва в Росії.

НОРСІ — четверте в Росії за обсягом перероблення. Після кількох аварій у грудні та січні воно вже обмежувало випуск бензину, але поступово відновлювало виробництво.

"Удар по російських нафтових об'єктах є проблемою для президента Владіміра Путіна, оскільки внутрішні ціни на бензин є чутливими напередодні президентських виборів 15-17 березня. Росія запровадила шестимісячну заборону на експорт бензину 1 березня", — пише Reuters.

Нагадаємо, що 12 березня після атаки безпілотника спалахнув обʼєкт паливно-енергетичного комплексу в Орловській області. Загалом, згідно з повідомленням міноборони РФ, у ніч на 12 березня об'єкти у Росії атакували 25 БПЛА. Відомство країни-агресора стверджує, що більшість ударних дронів було збито.

атаки на нпз рф росія нафта втрати ворога атака дрони

Знак гривні
Знак гривні