Українці у Великій Британії шоковані нестачею стоматологів, — опитування

Українці, які переїхали до Великої Британії, відзначили відсутність стоматологів як один з найбільш вражаючих аспектів тамтешнього життя. Про це йдеться у звіті Бірмінгемського університету про досвід людей, які отримали гуманітарні візи.

Джерело фото: foreignukraines.com
Джерело фото: foreignukraines.com

Про це пише The Guardian.

У звіті про досвід біженців у Великій Британії зазначається, що деякі з них негативно порівнюють стоматологічну допомогу Національної служби охорони здоров'я (NHS) зі послугами дантистів в Україні.

Доступ до медичної допомоги для українців є безплатним у рамках NHS, але дослідники з Бірмінгемського університету почули досить відверті розповіді про труднощі з отриманням стоматологічного лікування.

Одна жінка у віці 30 років, Бойко, розповіла дослідникам: "У нас немає стоматолога. Це божевілля. Для нас це просто неможливо! В Україні стоматологічна індустрія величезна, і тому, що дантисти є скрізь, ви просто йдете до них, і це коштує дешево".

Деякі британські сім'ї, які прийняли українських біженців, зазначають, що їхні гості організовують відвідування стоматолога під час своїх візитів додому.

Торішнє опитування BBC показало, що 90% стоматологічних практик у Великій Британії відмовляють новим дорослим пацієнтам. Урядові дані свідчать про те, що незадоволена потреба в стоматологічних послугах Національної системи охорони здоров'я в Англії є рекордно високою: 12 мільйонів людей, або кожен четвертий дорослий, не мають можливості їх отримати.

Nuffield Trust, який стверджував, що стоматологічна служба, яка фінансується NHS в Англії, перебуває на межі занепаду, опублікував аналіз, який показує, що фінансування стоматологічних послуг у 2021-22 роках становило 3,1 млрд фунтів стерлінгів, що на понад 525 млн фунтів стерлінгів у реальному вираженні менше, ніж у 2014-15 роках.

Як зазначає The Guardian, звіт Бірмінгемського університету ґрунтується на інтерв'ю з 43 гонконжцями та українцями і є першим порівняльним аналізом, що базується на свідченнях тих, хто в'їжджає до Великої Британії за новим набором легальних шляхів, запропонованих урядом.

Загалом 188 200 українців переїхали до Великої Британії за візовими схемами, запровадженими з моменту повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року.

медицина біженці велика британія здоров'я

Знак гривні
Знак гривні