Проєкт житла для переселенців "Ко-Хати" відзначили міжнародною нагородою

Проєкт тимчасового житла для переселенців "Ко-Хати" здобув бронзову нагороду World Habitat Awards.

Фото: Анастасія Куберт
Фото: Анастасія Куберт

Про це повідомляє Хмарочос.

World Habitat Awards є міжнародною нагородою, якою відзначають ідеї, проєкти та житлові програми.

«Нас надихнув підхід "Ко-Хати" до роботи, коли в процесі були задіяні як різні організації, так і самі переселенці, — зазначив Девід Айрланд, виконавчий директор World Habitat. — Проєкт також розробляє механізм використання цих будівель у довгостроковій перспективі. Це модель із величезним потенціалом для застосування в інших країнах Східної Європи, що мають подібні проблеми соціального житла».

Читайте також: У Чернігові з'явилося містечко з дерев’яних модульних будинків (ФОТО)

"Ко-Хати" — проєкт спільного житла для людей, які втратили дім через війну. Його запустила урбаністична лабораторія METALAB з Івано-Франківська та київська агенція Urban Curators.

Фото: Олександр Дем’янів
Фото: Олександр Дем’янів
Фото: Олександр Дем’янів
Фото: Олександр Дем’янів

Починаючи з березня 2022 року команда Ко-Хати облаштувала тимчасове житло для 1300 переселенців у шести будівлях в Івано-Франківській та Хмельницькій областях. Зараз триває робота над сьомим об’єктом.

Читайте також: Тимчасові, модульні, дерев’яні. Які будинки зводять в Україні для переселенців і тих, чиє житло зруйноване війною

До проєкту залучили місцеві державні установи, закордонні урядові організації, благодійні фонди, гуманітарні та громадські організації, волонтерські ініціативи з України, Німеччини, США. Майбутні мешканці також долучались до планування, ремонту й організації.

Облаштування житла для одного переселенця коштувало від 1600 до 2500 доларів.

нагорода переселенці волонтери втрачене житло

Знак гривні
Знак гривні