У Києві на тлі закриття частини метро є дефіцит водіїв громадського транспорту через мобілізацію

Київ відчуває дефіцит водіїв громадського транспорту через те, що багатьох співробітників КП "Київпастранс" мобілізували до лав ЗСУ.

Фото: "ТиКиїв"
Фото: "ТиКиїв"

Про це в ефірі Громадського радіо повідомив речник комунального підприємства «Київпастранс» Олег Грищак.

«У нас завжди на випадок позаштатних ситуацій є у резерві певний відсоток рухомого складу, який ми можемо залучати. Звісно, десь довелось зняти певну частину рухомого складу, щоб забезпечити випуск на цьому маршруті-дублері

На автобусі 2 М і трохи підтягнути 43 К тролейбус, є проблеми із водіями. У нас дефіцит водіїв, дуже багато наших водії мобілізовані до лав ЗСУ і дійсно ми відчуваємо через це дефіцит працівників на тих напрямках, які нам критично необхідні для роботи. У нас недобір водіїв, а швидко відновити прогалину ми не можемо».

Читайте також: Пасажир ловив його, але не спіймав. Чому громадським транспортом у Києві неможливо користуватись

Нагадаємо, 8 грудня столична влада оголосила про закриття станцій метро "Деміївська", "Голосіївська", "Васильківська", "Виставковий центр", "Іподром", "Теремки". Вони працюватимуть тільки у режимі укриття упродовж шести місяців – там триватиме ремонт через тріщини й підтоплення тунелю.

Міська влада Києва організувала рух наземного транспорту, що дублюватиме маршрути закритих станцій метро. Крім того, між станціями метро "Теремки" – "Деміївська" з 13 грудня запрацює "човниковий" рух поїздів, повідомили в КМДА.

На цій ділянці кожною із двох колій курсуватиме поїзд з інтервалом 13 хв та 17 хв, залежно від напрямку руху (за принципом фунікулера або "човником").

мобілізація київ дефіцит кадрів громадський транспорт

Знак гривні
Знак гривні