Через удари по аеродромах у Бердянську та Луганську в окупантів "болючі втрати". Усе про операцію "Dragonfly"

ССО провели успішну операцію DRAGONFLY, завдавши ударів по аеродромах російських загарбників у Бердянську та Луганську.

Російський гелікоптер Ка-52 Фото: mil.in.ua
Російський гелікоптер Ка-52 Фото: mil.in.ua

Про це повідомили у Силах спеціальних операцій.

Зазначається, що ССО отримали інформацію про використання противником аеродромів в тимчасово окупованих Бердянську та Луганську, а також перебування на них значної кількості авіаційної і спеціальної техніки та боєприпасів.

Зазначену інформацію було перевірено та отримано підтвердження. Координати та необхідні дані ССО передали для ураження підрозділам Сил оборони. У результаті завдання вогневого удару в ніч з 16 на 17 жовтня окупанти зазначали значних втрат.

Скільки втратили окупанти

За останніми даними у Бердянську та Луганську знищено:

Склад боєприпасів у Бердянську детонував до 4 ранку. Детонація у Луганську тривала до 11 ранку.

За даними спецпризначенців, втрати у живій силі противника складають десятки загиблими та пораненими. Тіла досі дістають з-під завалів, зазначено в повідомленні.

"Один з найболючіших ударів"

Як пише Мілітарний, російські пропагандисти заявляють про болючі втрати серед льотного складу армійської авіації після удару по аеродрому в окупованому Бердянську.

Російський пропагандист Ілля Туманов, який адмініструє тематичний авіаційний канал Fighterbomber, вранці у вівторок заявив, що удар був один з найболючіших за час після початку російського повномасштабного вторгнення в Україну.

Він повідомив, що російські окупаційні війська зазнали втрат у льотному складі та авіатехніці.

Чому це важливо

Як заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі Радіо Свобода, ураження аеродромів російських сил важливе для України, оскільки там базуються вертольоти, які працюють близько до лінії фронту, і можуть вражати військову техніку Сил оборони.

"Ворог намагається вертольоти тримати ближче до лінії бойового зіткнення, як це було у Чорнобаївці. І тут Луганськ, Бердянськ це безпосередньо не далеко від лінії фронту… На жаль, в окупантів вертолітна техніка більш сучасна, більш сучасне озброєння. Є протитанкові керовані ракети з великою дальністю застосування. Вертольоти працюють постійно власне 10+ кілометрів від лінії бойового зіткнення. Тому ураження такої техніки є цілком важливим для нас", – сказав Ігнат.

Доповнено 17.10 о 22:00.

Яку зброю застосували

Джерела The Washington Post розповіли, що українські військові 17 жовтня завдали удару по позиціях російських окупантів американськими далекобійними ракетами ATACMS.

Згодом застосування ATACMS українськими військами підтвердив Володимир Зеленський під час відеозвернення.

«І сьогодні особлива вдячність Сполученим Штатам. Наші домовленості з Президентом Байденом виконуються. Виконуються дуже влучно – ATACMS себе показали», – сказав Зеленський.

Водночас головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний показав, як українські сили використовують американські далекобійні ракети, оприлюднивши відповідне відео.

«ATACMS. Робота наших воїнів», — йдеться у підписі до відео.

спецоперації втрати ворога аеродром знищена техніка

Знак гривні
Знак гривні