Підготовка до реформ і відновлення України має початися вже зараз, навіть у розпал бойових дій, – Пріцкер

Спеціальна представниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер заявила журналістам у Брюсселі, що підготовка до відновлення України після війни з Росією має розпочатися вже зараз, навіть попри те, що бойові дії тривають.

Про це повідомляє Reuters.

Пріцкер зазначила, що американські приватні компанії хотіли б інвестувати в українську енергетику, житлове будівництво, інфраструктуру, сільське господарство, транспорт і гірничодобувну промисловість.

Але, наголосила спецпредставниця, Україна має провести реформи у сфері підзвітності та прозорості, щоб зробити такі інвестиції безпечними.

QMHNXK3AZRJTTCLHPP4BD7YUOA

Пенні Пріцкер. Фото: REUTERS/Valentyn Ogirenko

"Основна увага зосереджена на тому, щоб відновлення відбувалося відповідно до найкращих міжнародних практик і включало реформи, які сприятимуть прозорості та підзвітності в цих зусиллях. Отже, реформи і відновлення йдуть пліч-о-пліч, – заявила Пріцкер. – Починати треба зараз, навіть у розпал війни й бойових дій".

Читайте також: Які галузі української економіки мають найбільшу перспективу для іноземних інвесторів

Пріцкер повідомила, що з моменту її призначення на посаду президентом Джо Байденом 13 днів тому, вона зустрілася з 30 приватними компаніями, які виявили бажання взяти участь у відбудові.

Вона додала, що потенціал України "надзвичайно великий". "Всі бачать можливості, і я дійсно була вражена інтересом приватного сектора до України", – сказала спецпредставниця.

Водночас Пріцкер заявила, що Україні необхідно внести зміни у законодавство та налагодити партнерство уряду з приватним сектором.

Читайте також: Хто така Пенні Пріцкер – нова спецпредставниця США з питань економічного відновлення України

Пріцкер наголосила, що дехто недооцінює важливість України для Заходу, і що країні потрібно не лише вижити у військовому конфлікті, а й процвітати економічно.

пріцкер відновлення україни інвестиції реформи війна економіка

Знак гривні
Знак гривні