Проєкт ТЕКСТІВ "Відтінки темряви" потрапив у шортлист міжнародного конкурсу з інфографіки

Проєкт ТЕКСТІВ потрапив у короткий список міжнародного конкурсу Information is Beautiful Awards (IIB). Ця нагорода відзначає досконалість і красу у візуалізації даних, інфографіці, інтерактиві та інформаційному мистецтві.

У проєкті журналістики даних "Відтінки темряви" ми візуалізували усереднену кількість відключень на добу в Києві та Львові.

Більшість даних ми отримали від читачів, які відгукнулися на наше прохання. А також зібрали з відкритих телеграм-ботів та особистих нотаток членів редакції. Ці дані дали можливість зафіксувати найтемніші періоди останніх трьох місяців 2022 року. Або згадати про "магію", яку подарували енергетики українцям на Різдво.

Проєкт ТЕКСТІВ "Відтінки темряви". Як відключали електроенергію в Києві та Львові
Проєкт ТЕКСТІВ "Відтінки темряви". Як відключали електроенергію в Києві та Львові

Цього року в довгому списку конкурсу Information is Beautiful Awards змагалося понад 700 робіт, серед них були присвячені Україні проєкти таких видань, як USA Today, Reuters, El Pais, Zeit. Ці проєкти можна побачити в огляді, який зробила керівниця напряму журналістики даних ТЕКСТІВ Євгенія Дроздова.

До короткого списку потрапили десятки вибраних проєктів, з поміж яких опинилися і ТЕКСТИ. З шортлистом можна ознайомитися тут, з проєктом "Відтінки темряви" – тут.

журналістика даних datavis інфографіка редакційне конкурс

Знак гривні
Знак гривні