Просимо читачів поділитися даними для проєкту про відключення електроенергії

Поки регулярні і довготривалі відключення електроенергії продовжують вносити радикальні зміни в життя українців, редакція Текстів шукає шляхи для того, щоб все це проілюструвати на основі максимально можливої кількості даних. Тому звертаємось по допомогу до читачів.

Для дата-проєкту про відключення електроенергії ми шукаємо дані про те, коли в вашій квартирі / офісі / ЖК вимикали світло.

Інформація потрібна про кожне відключення (в форматі списку “дата та час коли вимкнули світло – дата та час коли відновили”). Період – максимально можливий (з 20 жовтня і до сьогодні).

Де можна взяти таку інформацію?

  1. Ідеальний варіант: деякі прилади Smart House чи охоронні системи мають систему сповіщення про кожне відключення та відновлення електропостачання. Наприклад, членкиня нашої редакції змогла перенести такі дані з мобільного додатку домашньої сигналізації від Ajax в гугл-таблицю приблизно за пів години.
  2. Альтернативний варіант: можливо, для вашого будинку чи ЖК створили відкритий телеграм-бот, який повідомляє про кожне відключення / відновлення електропостачання. В такому випадку буде достатньо посилання на бот, а всі дані з нього ми вже завантажимо самостійно.

Інформацію надсилайте на нашу пошту texty.org.ua@gmail.com з приміткою “для дата-проєкту про відключення”.

відключення світла дані редакційне

Знак гривні
Знак гривні