Врятованого з лінії фронту ведмедя Ямполя прихистив зоопарк у Шотландії (ФОТО)

Шотландський зоопарк Five Sisters Zoo прихистив ведмедя, врятованого з деокупованого у вересні 2022 року села Ямпіль на Донеччині.

"Коли українські солдати увійшли в село Ямпіль після п'яти місяців російської окупації, вони виявили занедбаний зоопарк на околиці. З майже 200 тварин у зоопарку Ямполя ведмідь був однією з небагатьох тварин, які пережили російське вторгнення.

Коли волонтери знайшли ведмедя, він був контужений через розірваний поблизу його клітки снаряд. Тварина була у жахливому стані, ще п'ять днів – і врятувати її було б неможливо", – описує історію ведмедя шотландський зоопарк.

376741397_701137705387133_5439501272799230498_n

Фото: Five Sisters Zoo

Як пише The Washaington Post, волонтери перемістили ведмедя у вантажівку та відвезли в безпечне місце. Вони назвали його Ямпіль на честь села, де його знайшли.

Після порятунку Ямполя доставили до польського зоопарку, а потім до бельгійського центру реабілітації диких тварин, де його повільно виходжували і відновлювали здоров'я. Центр зв'язався з шотландським зоопарком "П'ять сестер", який раніше приймав врятованих бурих ведмедів, і той погодився забрати тварину до себе.

imrs

Ямпіль у бельгійському центрі реабілітації диких тварин. Фото: WP

Five Sisters Zoo планує прийняти Ямполя на початку 2024 року. Зоопарк все ще будує новий вольєр для ведмедя, використовуючи спостереження бельгійського центру, щоб пристосувати нове середовище до його звичок.

За словами ветеринара Ромена Піцці, на відміну від багатьох азійських чорних ведмедів, Ямпіль не лазить по деревах через свою обережну натуру.

Якщо все піде добре, Ямпіль, молодий дорослий самець, може прожити в Шотландії ще близько 20 років, прогнозує ветеринар.

"Те, що навіть тварина зуміла пережити цю жахливу ситуацію і тепер повертається до нормального життя – це дає надію", – сказав Піцці.

зоопарк волонтери війна тварини ведмеді

Знак гривні
Знак гривні