Як виглядатиме Дім Рональда МакДональда у Києві. Його побудують для родин з важкохворими дітьми

У НДСЛ Охматдит розпочинається будівництво першого в Україні Дому Рональда МакДональда для родин з важкохворими дітьми, повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

За словами міністра, це перший такий проєкт в Україні, у всьому світі їх 384.

Орієнтовна площа будівлі сягатиме 3 500 квадратних метрів. Вона складатиметься з п’яти поверхів і міститиме 50 кімнат. Там щороку зможуть розміщувати 2600 дітей із родинами.

5-3.jpg

Візуалізація: ZIKZAK Architects

Сім’ї мешкатимуть у спальнях з окремими ванними кімнатами, зможуть користуватися кухнями, гральними кімнатами, бібліотекою та іншими зручностями. Харчування буде безоплатним. У підвальному приміщенні облаштують укриття.

Як інформує Хмарочос, проєкт Дому Рональда МакДональда розробляла команда ZIKZAK Architects.

13.jpg

Візуалізація: ZIKZAK Architects

П’ятиповерховий будинок загальною площею 3500 квадратних метрів розташують на території лікарні. Для створення Дому Рональда МакДональда реконструюють будівлю на розі вулиць. Архітектори запевняють, що під час реконструкції буде збережено сквер, який вже існує на ділянці. Прийняти в експлуатацію сподіваються у третьому кварталі 2025 року.

Архітектори намагалися дотриматися стилістики навколишньої забудови. Наприклад, заокруглені карнизи повторюють форми сусіднього Будинку для сімей військовослужбовців.

10-1

Візуалізація: ZIKZAK Architects

Замовники побажали плаский дах, щоб використовувати його як додаткову площу для розміщення технологічного обладнання. Крім того, на даху облаштують терасу для відпочинку.

Запроєктовано спеціальний безбар’єрний поверх для розміщення сімей з маломобільними дітьми.

київ архітектура здоров'я благодійність

Знак гривні
Знак гривні