Фото дня: шкільні класи у Харківському метро

З 4 вересня частина школярів Харкова сяде за парти в метрополітені. На п’яти станціях облаштували приміщення для 60 класів, де вчитимуться 1003 дитини.

Про це повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов.

“Заклади загальної середньої освіти, як і планувалося, почнуть навчальний рік у дистанційному режимі. Паралельно з цим працюватиме офлайн-формат, згідно з яким кілька разів на тиждень діти очно відвідуватимуть заняття у безпечних приміщеннях метрополітену”, – написав Терехов у телеграмі.

Керівниця міського департаменту освіти Ольга Деменко розповіла, що у Харкові облаштовують приміщення для навчання школярів на п’яти станціях метрополітену.

“Визнані такими, що можуть використовуватись, п’ять станцій метро. Наразі завершується облаштування класів. Визначено 19 базових ліцеїв, в яких створено 65 додаткових класів. Крім вчителів, у класах у метрополітені працюватимуть педагоги-тьютори, психологи, медичні працівники. Освітній процес здійснюватиметься у змішаному форматі”, – цитує її слова “Суспільне”.

За словами Деменко, навчання почнеться 4 вересня. Вона зазначила, що захисних споруд у навчальних закладах міста немає, 126 шкіл мають найпростіші укриття.

Як облаштовували "Метрошколу" (ця назва для школи в підземці вже прижилася серед харків'ян - дивіться у фоторепортажі

мшк1 діти війни, освіта, школа, харків
мшк2 діти війни, освіта, школа, харків
мшк3 діти війни, освіта, школа, харків
мшк4 діти війни, освіта, школа, харків
мшк5 діти війни, освіта, школа, харків

За матеріалами: Новинарня, Об'єктив, Comments.ua.Харків

діти війни освіта школа харків

Знак гривні
Знак гривні