Перші супутникові знімки після удару дронів по псковському аеродрому Хрести

У мережі показали перші супутникові знімки аеродрому в Пскові після атаки безпілотників у ніч проти 30 серпня.

Відповідні кадри, зроблені компанією Planet Labs, опублікували “Схеми”, пише Новинарня.

На знімках можна побачити пошкоджені щонайменше 2 літаки типу Іл-76. Після аналізу супутникових знімків, пошкодження літаків підтвердив авіаексперт Анатолій Храпчинський.

“На супутниковому знімку ми бачимо, що ушкоджено поверхню біля крил, скоріш за все дронами намагались влучити у паливні баки, які знаходяться у тій частині літака. Але і це все одно вивід літака на капітальний ремонт, який займе щонайменше 2-3 місяці”, ― пояснив він.

Біля одного з літаків також видно два червоні автомобілі, схожі на пожежні, які могли залучити для гасіння пожежі.

Цей тип літаків постійно базується на аеродромі Пскова. Літаки з цього аеродрому використовує 76-а гвардійська десантно-штурмова дивізія армії РФ. Вона ж ― “псковська дивізія”, одна з тих, що брала участь у захопленні Бучі на початку повномасштабного вторгнення.

Нагадаємо, атака невідомих безпілотників на аеродром Хрести у Пскові відбулася в ніч з 29 на 30 серпня, згодом ГУР підтвердило знищення чотирьох важких військово-транспортних літаків Іл-76.

Якою була ця атака, дивіться в матеріалі Приниження псковських десантників прямо в пункті дислокації. Удар дронів по аеродрому Хрести – добірка відео

дрони-камікадзе атака на аеродроми рф псковські десантники супутникові знімки

Знак гривні
Знак гривні