Приниження псковських десантників прямо в пункті дислокації. Удар дронів по аеродрому Хрести – добірка відео

У ніч на 30 серпня, о 23:00 за київським часом в районі аеродрому Пскова пролунали гучні вибухи. За попередніми даними, їх спричинили близько двох десятків невідомих безпілотників, які здійснили атаку на аеродром "Хрести", Черьохінську військову базу та військову частину 64044. Місцеві жителі в соцмережах писали про "десятки вибухів". ТЕКСТИ підготували добірку відео – дивіться, як це було.

Псков, аеродром Хрести
Псков, аеродром Хрести

На аеродромі Хрести біля Пскова базуються військово-транспортні літаки Іл-76 зі складу 334 військово-транспортного авіаполку ВКС РФ. На відео нижче видно, наскільки масштабна пожежа охопила летовище. Автор відео говорить за кадром: "Добро пожаловать в 24-є фєвраля, товаріщі"

Відбити атаку намагалися за допомогою зенітної зброї:

Вочевидь, безуспішно. Внаслідок удару було втрачено щонайменше два важких транспортники Іл-76, орієнтовна ціна кожного з яких становить близько $27 млн. За іншими даними, знищено 4 таких літаки, скільки літаків зазнали ушкоджень – не повідомляється.

Обережно, на відео нижче нецензурна лексика:

За словами одного з місцевих жителів, атаковано не лише аеродром, а й нібито Черьохінську військову базу. Розквартирований там 104-й гвардійський десантно-штурмовий полк ЗС РФ на початку повномасштабного вторгнення в Україну скоїв воєнні злочини у Бучі та інших місцях на київському напрямку фронту.

Також нібито прилетіло в розташування в/ч 64044. Там дислокується 2-а бригада спецпризначенців ГРУ (Промєжици), яка також брала участь у нападі на Україну.

Ця ніч була безсонною (або останньою) не тільки для десантників та спецпризначенців, а й для російських поліцейських та інших силовиків. Як писали російські ЗМІ, о 2 годині ночі (за Києвом) на аеродромі "Хрести" продовжувало щось вибухати, водночас звідти намагалися перегнати вцілілі літаки.

Насамкінець ілюстративне відео. Помста українських дронів:

За матеріалами: Ліга, Еспресо, Телеграм-канали

дрони-камікадзе війна псковські десантники РФ

Знак гривні
Знак гривні