Литовці готують до Дня Незалежності України великий подарунок: 500 FPV-дронів TORO

У Литві стартувала акція "Пісні дронів", яка триватиме до 24 серпня. Кампанія підтримки спрямована на збір 300 тис. євро, на які буде куплено 500 одиниць дронів-камікадзе типу FPV.

Про це пише місцеве видання Delfi.

Акцію підтримки запустила організація Maži, bet stiprūs (Малі, але сильні).

За словами її засновника Раймундаса Алекнавічюса, одним з найвпливовіших факторів війни є використання дронів, що експоненційно зростає.

"Війна в Україні увійде у світову військову історію як війна постійно еволюціонуючих технологій дронів. Поряд з бойовими "Bayraktar", комерційними DJI та різними безпілотниками з нерухомим крилом, у війні України та Росії дедалі більшого значення набувають дрони-камікадзе типу FPV", – каже Алекнавічюс.

6eab3eac-0066775fa3c3c6f932c19a0d14876346

Фото Ukrainian FPV drone TORO/Telegram

Він наголошує, що нещодавно Росія закупила тисячі безпілотників, які завдають величезної шкоди українським захисникам. "Іноді здається, що в окупантів стільки китайських безпілотників-камікадзе, що вони використовують їх як кулі", – каже ініціатор акції.

Організація Maži, bet stiprūs прагне зібрати 300 тис. євро, і на всі зібрані кошти закупити 500 одиниць дронів-камікадзе TORO типу FPV, які вважаються одним із найкращих у своєму класі.

україна-литва волонтери fpv-дрони

Знак гривні
Знак гривні