Як командир протитанкістів збив із «Джавеліна» російський Ка-52

Російський розвідувально-ударний вертоліт КА-52 («Алігатор»), який став 309-м знищеним гелікоптером окупантів, збив боєць на псевдо «Маяк» – командир мобільного підрозділу протитанкістів 36 окремої бригади морської піхоти.

Про це в ефірі Радіо Свобода повідомив речник Об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку, капітан Валерій Шершень.

«Подія сталася 2 липня на Бердянському напрямку. «Алігатор» йшов на максимально низькій висоті, ховаючись від систем ППО. Офіцер розрахунку, помітивши ціль, навівся з підручного американського ПТРК «Джавелін» і зробив результативний пуск. Раніше цей молодий офіцер відрекомендував себе як майстерний стрілець на Авдіївському напрямку і має у своєму доробку знищених п’ять одиниць броньованої важкої техніки», – розказав Шершень.

347437799_246565818125846_2339667710007675236_n.jpg

Крім того, він нагадав, що у червні інший боєць з цієї бригади, на псевдо «Літо», також знищив Ка-52, але з ПЗРК «Ігла».

Читайте також: Як російські "Алігатори" Ка-52 загрожують контрнаступу України – FT

Щодо ситуації на Таврійському напрямку речник Валерій Шершень повідомив, що найбільше просування за добу зафіксували на Бердянському напрямку – до двох кілометрів.

«Закріплюємося на досягнутих рубежах, проводимо аеророзвідку місцевості, завдаємо вогневе ураження артилерією по виявлених цілях противника, здійснюється контрбатарейна боротьба, проводиться розмінування. Ворог чинить запеклий спротив. Проте ми системно тиснемо на певні ділянки фронту, продавлюємо і нещадно нищимо бойовий потенціал окупаційних військ» – сказав Шершень.

гелікоптери втрати ворога знищена техніка рф деокупація півдня

Знак гривні
Знак гривні