Скільки російської техніки знищила за тиждень "Армія дронів" (ІНФОГРАФІКА)

Ударні підрозділи, які забезпечує "Армія дронів", знищили з 26 червня по 3 липня 75 одиниць російської техніки.

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Війна дронів: мінус 75 одиниць російської техніки за тиждень. Ударні підрозділи, які забезпечує Армія дронів, продовжують демонструвати топові результати. Серед знищеного — танки, вантажівки, опорні пункти та багато іншого", – зазначив Федоров.

photo_2023-07-03_15-34-38.jpg

Нагадаємо, за останні кілька місяців в межах проєкту "Армія дронів" було підготовлено близько 10 тисяч операторів безпілотників.

Читайте також: Дрони-камікадзе й "Кажани". Вісім нових ударних рот БПЛА у лавах ЗСУ готові до бою (ФОТО)

Як заявив голова Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України Юрій Щиголь, у майбутньому до навчань планують залучити не тільки військових, а й цивільних.

"З нами сьогодні співпрацює 25 шкіл. І це невичерпна мета, тому що дронами, по суті, повинен вміти керувати кожен військовий. Він має вміти проводити розвідку, вміти знищувати ворога віддалено, не ризикуючи життям", — цитує Щиголя Суспільне.

За його словами, є плани залучати й цивільних, адже "кожен рано чи пізно може бути в Збройних силах, і ці навички потрібні для того, щоб допомагати своєму підрозділу проводити розвідку".

Щиголь додав, що на сьогодні було закуплено з початку того, як стартувала "Армія дронів", близько 15 тисяч дронів.

"Наша мета — 200 тисяч дронів тільки до кінця цього року. На сьогодні цю ініціативу підтримала держава. Ми маємо близько 40 млрд грн в цьому році на закупівлю саме дронів в основному українського виробництва", — підсумував голова Державної служби спецзв'язку та захисту інформації.

втрати ворога армія дронів знищена техніка рф безпілотники

Знак гривні
Знак гривні