Дрони-камікадзе й "Кажани". Вісім нових ударних рот БПЛА у лавах ЗСУ готові до бою (ФОТО)

У лавах ЗСУ укомплектували вісім нових ударних рот безпілотної авіації.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За його словами, безпілотники для "Армії дронів" придбали у межах платформи UNITED24 та за кошти державного бюджету.

Новосформовані підрозділи отримали позашляховики, засоби зв’язку, а також ударні квадрокоптери та FPV-дрони. Міністр наголосив, що всі дрони українського виробництва.

Також Федоров підкреслив важливість ударних підрозділів БПЛА: “Створення ударних рот — безпрецедентний і своєчасний крок. Три ударні роти, які ми запустили кілька місяців тому, вже мають успішні результати на фронті“.

photo_2023-05-08_11-41-33.jpg

photo_2023-05-08_10-56-56.jpg

photo_2023-05-08_10-56-56 (2).jpg

Як зазначає Мілітарний, на опублікованих фото, окрім вже звичних дронів-камікадзе, можна побачити українські ударні безпілотники “Кажан”. За словами українських військових, "Кажани" вже мають успішний досвід застосування на передовій:

“За допомогою цього дрона ми виявляли та успішно знищували скупчення ворожої техніки та живої сили. Використовували ми для цього 60-мм міни, і 82-мм, і 122-мм“, – розповів оператор безпілотника.

Попри великі габарити, дрон здатен розвивати швидкість до 120 км/год, тому поцілити в нього складно. Один безпілотник може нести три боєприпаси та перебувати у повітрі до 40 хвилин.

“Кажани” здатні виконувати польоти у будь-яку пору доби завдяки оптичній камері з десятикратним зумом та ефективним тепловізором.

війна технології армія дронів українські бпла

Знак гривні
Знак гривні