У Стокгольмі побудують "найбільше дерев'яне місто у світі" (ФОТО)

Скандинавські студії Henning Larsen та White Arkitekter проєктують Stockholm Wood City, яке стане найбільшим у світі проєктом з масового будівництва з деревини та матиме "спокій лісу", пише Dezeen.

Проєкт, який планується побудувати в стокгольмському районі Сікла, розробник Atrium Ljungberg назвав "найбільшим дерев'яним містом у світі", оскільки в ньому буде використано більше деревини, ніж у будь-якому іншому проєкті, що перебуває на стадії розробки.

Stockholm Wood City матиме 7 000 офісних приміщень і 2 000 житлових будинків та займатиме 250 000 квадратних метрів. Там також будуть ресторани та магазини.

stockholm-wood-city-by-henning-larsen-and-white-arkitekter_dezeen_2364_col_1.webp

Візуалізація проєкту. Джерело: Dezeen

За словами розробника, район матиме елементи, пов'язані з природою, і був спроєктований таким чином, щоб створювати відчуття лісу.

"Ми прагнули створити міське середовище, наповнене спокоєм лісу, в результаті чого вийшов щільний, відкритий простір, який несе в собі виразну мінімалістичну та функціональну естетику скандинавського дизайну", – розповіли в Atrium Ljungberg.

stockholm-wood-city-by-white-arkitekter-and-henning-larsen_dezeen_2364_col_0.webp

Візуалізація проєкту. Джерело: Dezeen

"Архітектори інноваційно включили природні елементи в конструкції – наприклад, зелені дахи для кращої ізоляції та великі вікна для пропускання природного світла, втілюючи наше бачення міста, яке процвітає в гармонії з природою", – додали вони.

stockholm-wood-city-by-henning-larsen-and-white-arkitekter_dezeen_2364_col_0.webp

Візуалізація проєкту. Джерело: Dezeen

Будинки будуть побудовані з вогнетривкого масиву деревини. Окрім того, що деревина є матеріалом, який поглинає вуглець і є екологічнішим, ніж бетон, є й інші переваги будівництва міст з деревини, каже розробник.

Будівництво розпочнеться у 2025 році, а перші будівлі будуть завершені у 2027-му.

Стокгольм архітектура тенденції екологія

Знак гривні
Знак гривні