Як просуваються українські війська на фронті й що вже визволили (КАРТИ)

На третій день контрнаступу, коли українці "промацують" слабкі місця в російській обороні, росіяни відступають у кількох точках. Українські резерви чекають на розвиток подій, пише у твіттері польський журналіст під ніком Aryo. Він наводить дані на основі російських повідомлень про втрати та офіційних підтверджень ЗСУ.

FyVQ3D6WcAAShy5.jpg

Бої навколо Лобкового

FyVRJlDWwAMcQ71 (1).jpg

Підтверджено визволення Левадного на південний захід від Благодатного

FyVRrAxWcAA24SL.jpg

Українські війська також визволили Благодатне. Найімовірніше, росіяни покинуть Сторожеве, оскільки воно міститься в долині, оточеній з трьох боків.

FyVSS8jWAAAIEsn.jpg

На схід від Благодатного – бої за Новодонецьке.

FyVS3uEWcAAROYT.jpg

Крім того, українські війська провели низку контратак під Авдіївкою. Російські військові, які воюють проти України, заявляють, що зростає загроза втрати росіянами Опитного (на південь від Авдіївки) та Красногорівки (на північ від Авдіївки).

FyVTtd8XgAEd8am.jpg

У Бахмуті українські війська займають більше висот над містом. Росіяни скаржаться, що без резервів вони не можуть утримати свої позиції. Тим часом Міністерство оборони Росії прийняло рішення про підпорядкування всіх найманців (включно з "Вагнером") російській армії, що свідчить про проблеми з кадрами.

FyVUNXmWIAAzHBo.jpg

хід війни деокупація контрнаступ зсу фронт

Знак гривні
Знак гривні