Хто відповідальний за культурний геноцид на тимчасово окупованих територіях України – дослідження

Росія розробила і налагодила чотири схеми для “денацифікації освіти” на окупованих територіях України. На їхню реалізацію виділяються кошти з російського держбюджету.

Про це йдеться у масштабному дослідженні Інституту масової інформації (ІМІ).

Ось ці схеми:

У дослідженні ІМІ йдеться про те, як саме Росія впроваджує свою систему освіти на тимчасово окупованих територіях, що вона передбачає, хто за цим стоїть і скільки коштів на це витрачає держава-агресор.

У межах дослідження вдалося встановити понад 100 осіб, які відповідальні за організацію злочину культурного геноциду. Більшість із них, попри свої дії, станом на квітень 2023 року досі не перебувають під санкціями.

ІМІ також склав власний перелік російських педагогів, які точно працювали або навіть досі працюють у навчальних закладах окупованих територій. Утім, наразі через прогалини в українському законодавстві домогтися для них належного покарання вкрай складно, зазначають дослідники.

mykolaiv-school1.jpg

Херсонська область, Великоолександрівська загальноосвітня школа №1 після приходу росіян. Фото: Павло Колотвін

Питаннями впровадження російської освіти в захоплених українських регіонах опікується перший заступник голови адміністрації президента РФ Сергій Кирієнко.

Що таке освіта за “російськими стандартами”

Інститут масової інформації наголошує, що намагання Росії впровадити на окупованих територіях свою систему освіти й, відповідно, усі схеми та заходи, які на це спрямовувалися, варто розглядати в контексті культурного геноциду проти українського народу.

У своєму дослідженні ІМІ ставив за мету не тільки показати масштаб злочинних дій і велику кількість причетних до культурного геноциду осіб та організацій, а й визначити подальші кроки для боротьби з проблемою.

Хто займається незаконним “перенавчанням” українських школярів та студентів? На яких умовах працюють російські вчителі? Яке покарання загрожує освітянам-пропагандистам? Про все це, а також докази того, що Росія чинить культурний геноцид проти українського народу через освіту, читайте за посиланням.

освіта на ТОТ злочини РФ культурний геноцид

Знак гривні
Знак гривні