Убивство пʼятирічного Кирила Тлявова: суд ухвалив вирок, прокуратура його оскаржуватиме

Переяславський міський суд виніс вироки у справі про вбивство пʼятирічного Кирила Тлявова, яке сталося у 2019 році.

Про це повідомляє Бабель.

Суд виправдав Дмитра Кривошея та Станіслава Петровця — їх звинувачували в хуліганстві.

Володимира Петровця визнали винним за статтею 263 Кримінального кодексу України — незаконне поводження зі зброєю. Суд присудив йому 4 роки увʼязнення, але замінив умовним терміном на 2 роки.

Колишнього поліцейського Івана Приходька суд визнав винним за статтею 263 та засудив до 3 років вʼязниці. Його також визнали винним за статтею 119 ККУ — убивство через необережність. За це він отримав 4 роки вʼязниці. Загальний термін увʼязнення вираховують за найтяжчим злочином, тому Приходька засудили до чотирьох років позбавлення волі з урахуванням терміну перебування під вартою (Приходько вже відсидів в СІЗО 3,5 роки).

Також суд зобовʼязав Приходька виплатити батьку та матері хлопчика по 400 тисяч гривень компенсації. Позов на компенсацію для бабусі суд відхилив.

До набуття чинності вироку Приходько перебуватиме під нічним домашнім арештом. У захисту протягом 30 днів є право на апеляцію.

photo_2023-05-25_08-33-08.jpg

Фото: Бабель

Прокуратура заявила, що оскаржуватиме вирок. "Наразі вирок, згідно з вимогами кримінального процесуального кодексу, не набрав законної сили. Ювенальні прокурори Київської обласної прокуратури оскаржуватимуть його у встановленому законом порядку", - йдеться у повідомленні.

В Офісі генпрокурора нагадали деталі справи. Розслідування встановило, що у травні 2019 року в місті Переяслав двоє місцевих поліцейських Іван Приходько та Володимир Петровець, неповнолітній син Петровця Станіслав та їхній друг Дмитро Кривошей перебували на ґанку домоволодіння одного з підозрюваних. Звідти вони неодноразово здійснювали постріли по заздалегідь розставлених ними мішенях.

Одна з куль, випущених по умовній мішені, влучила в голову 5-річного хлопчика, який в той час гуляв на вулиці з однолітками. Від отриманого поранення дитина померла в лікарні.

суд резонанс поліція переяслав

Знак гривні
Знак гривні