Мажорам – можна, іншим "лохам" – ні? Які проблеми "засвітив" скандал зі спецперепусткою для Віктора Павліка (ПОГЛЯД)

Головний редактор "Новинарні" Дмитро Лиховій ставить низку незручних запитань до влади, що логічно виникають після скандалу зі спецперепусткою для Віктора Павліка, яку "засвітила" його дружина. Нижче пряма мова журналіста.

Це, звичайно, прекрасно, що поліція вилучила у Віктора Павліка спецперепустку для переїзду Південного мосту і їзди по Києву в комендантську годину.
Але в мене є питання не про Павліка і його 25-ту дружину, яких ми регулярно бачимо на Позняках, із ними й так все ясно.

  1. Масова корупція та її толерування, а це нікуди не поділося.
    Хтось же продав Павлікові спецперепустку? Хто? Чи чули ви про виявлення і притягнення до відповідальності тих, хто продає спецперепустки? Вони ж, блт, підривають обороноздатність столиці!
  2. Справедливість. Де вона?
    Ну ок, транспорт критичної інфраструктури, силовики etc. Але, судячи з трафіку по Південному мосту, таких спецперепусток мажорам продано тищі. І не тільки мажорам. І не тільки продано. Чому пів міста з Осокорків і Позняків на Правий берег мусить їздити єбенями (а перед Здолбунівською постійні затори), а пів міста можуть купити абонемент, і за це нічого не буде ні їм (крім Павліка), ні продавцям?
    Ну і, виходить, мажорам – можна, тоді як для реальних волонтерів це стає проблемою.
  3. У чому станом на зараз оборонна доцільність перекриття Південного мосту для решти лохів, які ще не розжилися спецперепустками? Вона точно існує? Точно? Ну тоді давайте принаймні перезаснуємо спецперепустки, прикриємо цю годівничку у військовій і якій там ще адміністрації, усунемо мажорів. А якщо доцільність точно існує – навіщо спецперепустки продають тищам Павліків?
  4. Коли можна буде відкрити Південний міст для всіх? Он уже ж замахнулися на святе – відкрили навіть другі виходи на станціях метро?!
    Та й, подейкують, на міст пускають ледве не з будь-якими посвідченнями і паролями, які кум з ТрО щодня розголошує.

Про комендантську годину я вже й не питаю, звикли, хоча сенс станом на зараз теж неочевидний.

P.S. Упереджуючи коментарі штабних військових: відчуття війни у киян і формування співпричетності до війни в Києві формується дещо в інші способи.

мажори київ скандал спецперепустки

Знак гривні
Знак гривні