Росія намагалася знищити "Кинджалом" систему Patriot в Україні, вийшло навпаки – CNN

Українські захисники використали американську систему протиповітряної оборони Patriot, щоб перехопити російську ракету, яка мала на меті її знищити.

Про це повідомляє CNN.

Видання зазначає, що за словами двох високопоставлених американських чиновників, українські військові перехопили ракету за допомогою системи Patriot, що стало першим відомим успішним застосуванням цієї новітньої системи протиповітряної оборони лише через кілька тижнів після її прибуття в країну.

"За словами одного з урядовців, українські ППО випустили кілька ракет з "Патріота" під різними кутами, щоб перехопити російську ракету, продемонструвавши, що вони швидко навчилися користуватися цією потужною системою.

Американські чиновники вважають, що росіяни вловили сигнали, які випромінює Patriot, що дозволило їм націлити систему на гіперзвукову ракету "Кинджал", – пише CNN.

Видання наголошує, що ракетний комплекс Patriot має потужний радар для виявлення вхідних цілей на великій відстані, що робить його потужною платформою протиповітряної оборони, здатною перехоплювати балістичні ракети й не тільки. Але радіолокаційне випромінювання, необхідне для виявлення загроз на відстані, також дає можливість ворогу виявити батарею "Патріотів" і з'ясувати її місцеперебування.

"За словами офіційних осіб, є способи певною мірою маскувати ці сигнали, але російські військові, очевидно, змогли визначити приблизне місце розташування "Патріотів", що дислокуються за межами Києва", – пише CNN.

захист неба кинджали Patriot ППО

Знак гривні
Знак гривні