Момент влучання безпілотника по Кремлю (ВІДЕО)

У мережі з'явилося відео влучання безпілотника в купол Сенатського палацу Кремля, де розташована робоча резиденція президента Росії.

3 травня російська влада заявила, що вночі Україна нібито "намагалася завдати удару безпілотниками" по кремлівській резиденції російського диктатора Путіна. Російські пропагандистські ЗМІ стверджують, що військові та спецслужби РФ вивели з ладу два безпілотники, які атакували Кремль.

Після інциденту у пресслужбі Путіна погрожують, що РФ "залишає за собою право відповісти на спробу удару по Кремлю, де і коли вважатиме за потрібне та розцінює спробу удару київським режимом як сплановану терористичну акцію та замах на президента РФ напередодні Дня перемоги".

Речник президента України Володимира Зеленського Сергій Никифоров каже, що Київ не має інформації про так звані нічні атаки на Кремль.

"Як неодноразово заявляв президент Зеленський, усі наявні сили та засоби Україна спрямовує на звільнення власних територій, а не на атаку чужих.

Окремо дивують формулювання держави-терориста. Теракт – це зруйновані під‘їздами будинки у Дніпрі та Умані, або ракета у чергу на вокзалі у Краматорську і багато інших трагедій. А те, що відбулося у Москві, вочевидь – нагнітання ситуації перед 9 травня. Очікуваний прийом від наших супротивників", – сказав Никифоров у коментарі УП.

Водночас радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк пов’язав заяву Кремля щодо безпілотника над резиденцією президента РФ з підготовкою російським керівництвом масштабного теракту.  

"Щодо дронів над Кремлем. Все передбачувано… Росія явно готує масштабний терористичний акт. Тому спочатку затримує в Криму велику групу начебто диверсантів. А потім демонструє «дрони над Кремлем».

По-перше, Україна веде виключно оборонну війну і не атакує об‘єкти на території Російської федерації. Навіщо? Це не вирішує жодної воєнної задачі. Але дає підстави РФ виправдати свої атаки по цивільних…

По-друге, ми з цікавістю спостерігаємо за зростанням казусів та ексцесів, що відбуваються в різних куточках РФ. Поява невідомих безпілотних апаратів на енергетичних об‘єктах чи на території Кремля можуть свідчити виключно про підпільну роботу місцевих сил спротиву. Як відомо, дрони можна купити в будь-якому військторгу...

Бо втрата силового контролю над країною з боку клану Путіна очевидна. Але ж, з іншого боку, Росія постійно говорила про свій тотальний контроль над повітрям. Одним словом, щось у РФ відбувається, але точно без дронів України над Кремлем", – написав Подоляк.

атака дрони кремль у вогні відео бавовна

Знак гривні
Знак гривні