Ілон Маск планує побудувати власне місто в Техасі – WSJ

Ілон Маск планує побудувати власне місто на нещодавно придбаних землях за межами Остіна – столиці штату Техас, згідно з документами та іншими земельними документами, а також людьми, знайомими з проєктом.

Про це пише The Wall Street Journal.

На зустрічах із землевласниками та агентами з нерухомості Маск і працівники його компаній описували своє бачення як своєрідну техаську утопію вздовж річки Колорадо, де його працівники могли б жити та працювати.

Будівництвом займається інфраструктурна та тунельна компанія Маска Boring Co. Заплановане містечко розташоване поруч з виробничими об'єктами Boring і SpaceX, які зараз будуються. На території вже є група модульних будинків, басейн, спортивний майданчик просто неба і тренажерний зал. На вивісках, що висять на стовпах, написано: "Ласкаво просимо, Снейлбрук, TX, Est. 2021."

Снейблрук (з англ. snail — равлик) — це відсилання до равлика, що є талісманом Boring Co. Коли пан Маск розпочинав тунельне підприємство, він кинув виклик працівникам, щоб ті побудували бурильні машини, які рухаються "швидше за равлика".

Маск, його колишня дівчина, співачка Ґраймз, Каньє Вест і архітектурний дизайнер Веста кілька разів обговорювали минулого року, як могло б виглядати місто Маска. За словами людей, знайомих з цими дискусіями, ці переговори включали широкі ідеї та кілька візуальних макетів, але так і не призвели до конкретних планів.

Згідно із законодавством Техасу, місто повинно мати щонайменше 201 мешканця, перш ніж подати заявку на реєстрацію, а потім отримати схвалення від окружного судді. За словами прессекретаря, округ Бастроп поки не отримував заявки від пана Маска або будь-якої з його компаній.

Чап Амброуз, комп'ютерний програміст, який живе на вершині пагорба, звідки відкривається вид на нові об'єкти Boring і SpaceX, сказав, що він вважає, що "вони хочуть, щоб це було таємницею. Вони хочуть зробити щось до того, як хтось дізнається, що насправді відбувається".

За словами людей, знайомих з планами Маска, мільярдер давно мріяв побудувати місто, а кілька років тому допоміг своєму братові, Кімбалу Маску, доопрацювати ідею побудови автономного поселення.

За останні три роки організації, пов'язані з компаніями Маска, придбали щонайменше 1400 га землі в районі Остіна, що в сукупності приблизно в чотири рази перевищує розмір нью-йоркського Центрального парк. Деякі місцеві чиновники з нерухомості та земельних питань заявили, що мільярдер володіє ще більшою кількістю землі в цьому районі — аж 2400 га.

маск урбаністика техас

Знак гривні
Знак гривні