Знищення "Мрії": екскерівникам ДП «Антонов» повідомили про підозру (ФОТО)

Служба безпеки України повідомила про підозру екскерівникам ДП «Антонов», чиї дії призвели до знищення «Мрії», повідомляє пресслужба СБУ.

Зазначається, що Служба безпеки зібрала ґрунтовну доказову базу на колишніх гендиректора ДП «Антонов», його заступника та начальника підрозділу з авіабезпеки.

Як повідомили в Офісі генпрокурора, за даними слідства, упродовж січня-лютого 2022 року Національна гвардія України була поінформована щодо можливої ескалації військового конфлікту з боку РФ на території України.

dcb21833e76fe9b66cff320a988f57b4.jpeg

На виконання розпорядження Генерального штабу ЗСУ Нацгвардія мала організувати заходи з посилення охорони та оборони окремих об’єктів, у тому числі аеродрому в Гостомелі Київської області.

Однак, службові особи державного підприємства перешкодили законній діяльності військовослужбовців. Вони позбавили їх можливості вчасно вжити заходи щодо охорони та оборони аеродрому.

photo_2023-03-10_08-00-07.jpg

Фото: Офіс генпрокурора

"Такі злочинні дії призвели до тимчасового захоплення стратегічно важливого аеродрому, навколишніх населених пунктів і знищення літака АН-225 «Мрія».

СБУ встановлено, що у період січня-лютого 2022 року посадовці прямо заборонили українським військовим зводити оборонні укріплення та фортифікаційні споруди на летовищі. Для цього віддали розпорядження заблокувати допуск бійців Нацгвардії на територію об’єкта", – йдеться у повідомленні.

Читайте також: "Антонов" заявив про будівництво другого Ан-225 "Мрія". Чи потрібно відроджувати гігантський літак?

На підставі зібраних доказів слідчі Головного слідчого управління СБУ повідомили всім трьом фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період, яке призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків).

photo_2023-03-10_08-00-08 (2).jpg

Фото: Офіс генпрокурора

Двом фігурантам провадження обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Вживаються комплексні заходи для притягнення до відповідальності також колишнього заступника гендиректора ДП «Антонов», який наразі переховується від правосуддя. Його оголошено у розшук.

Фігурантам справи загрожує до 15 років ув’язнення.

За даними джерел УП у правоохоронних органах, йдеться про колишнього директора Сергія Бичкова, ексзаступника директора Михайла Харченка та колишнього начальника з авіабезпеки Олександра Нетьосова.

Антонов ан мрія підозра гостомель

Знак гривні
Знак гривні