Путін зазнав п’ятої великої поразки в Україні, – Кулеба

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україна пережила зимовий терор Росії, і це є п’ятою поразкою російського диктатора Путіна. Далі пряма мова.

1 березня 2023 року Путін зазнав п’ятої великої поразки з дня повномасштабного вторгнення ― Україна перемогла його зимовий терор.

Ми вистояли найважчу у своїй історії зиму. Нам було холодно і темно, але ми були незламні.

ccdcf1d-1.jpg

Пункт незламності в Херсоні. Фото: соцмережі

Разом з нами пліч-о-пліч стояли партнери зі своєю допомогою. Переміг і ЄС, який всупереч московському реготу також не замерз без російського газу. Росії одна порада: задихніться своїм газом і подавіться своїми ракетами.

Отже, це п’ята поразка.

Перша поразка була тоді, коли ми з перших хвилин наступу не дали Путіну паралізувати нас страхом.

Друга — коли ми зірвали план російського бліцкригу. Україна не впала ані за три дні, ані за сім, ані за місяць, ані за рік. І ніколи не впаде.

Третьої поразки ми завдали РФ на дипломатичному фронті: світова коаліція за Україну, резолюції, ізоляція, потоки зброї, санкцій, енергетичної, фінансової та гуманітарної допомоги Україні.

Четверта поразка – втрата Росією великої частини окупованих територій України внаслідок ефективних дій та контрнаступів ЗСУ і решти Сил оборони України.

До остаточної перемоги ще важкий шлях. Але ми з вами вже знаємо як перемагати. Маємо щодня працювати на неї та вірити в Україну.

кулеба поразка росії перемога україни злочини РФ

Знак гривні
Знак гривні