За останні два тижні Росія зазнала найбільших втрат, можливості Путіна для війни обмежені, – Британія в ОБСЄ

Росія зараз зазначає в Україні найбільших втрат з початку повномасштабного вторгнення, і Путін має обмежені можливості для продовження війни.

Про це заявив старший військовий радник делегації Великої Британії в ОБСЄ Ян Стаббс під час засідання Форуму з безпекового співробітництва у середу у Відні, передає Укрінформ.  

"За останні два тижні Росія зазнала найбільших втрат з часу першого тижня вторгнення в Україну. Російське військове керівництво вже, схоже, розгорнуло переважну більшість резервістів, призваних у рамках так званої "часткової мобілізації", а "Вагнер" заявив 9 лютого про припинення своєї схеми вербування в’язнів", – сказав він.

Читайте також: ЗСУ, вочевидь, знищили під Вугледаром майже всю елітну бригаду морської піхоти РФ – Politico

За словами британського військового дипломата, "можливості для Путіна і його воєначальників продовжувати розв’язану ними війну видаються обмеженими": або "продовжувати виснажувати свої сили, скорочуючи масштаби своїх цілей" або ж "проводити подальшу мобілізацію". 

"Але є й інший варіант: Путін може закінчити цю війну зараз, вивести всі російські війська з суверенної території України і таким чином припинити безглузде принесення в жертву тисяч інших простих росіян", – додав Стаббс.

Він наголосив, що надання Україні підтримки, "необхідної їй для самозахисту і витіснення Росії з її суверенної території", є найшвидшим і єдиним шляхом до справедливого і тривалого миру. На цьому тлі дипломат нагадав, що у підписаній 8 лютого спільній британсько-українській декларації було підтверджено "відданість наших країн стояти пліч-о-пліч перед обличчям російської агресії".

Читайте також: Зеленський і Сунак підписали "Лондонську декларацію": що передбачає документ

"Британія співпрацює з Україною, щоб допомогти розбудовувати її довгострокові силові структури та спроможності, звести нанівець російські здобутки та розбудовувати сили стримування майбутнього. Суверенітет, територіальна цілісність і незалежність України будуть повністю відновлені", – заявив представник Великої Британії в ОБСЄ.

втрати ворога протидія рф мобілізація РФ україна-британія

Знак гривні
Знак гривні