ЗСУ, вочевидь, знищили під Вугледаром майже всю елітну бригаду морської піхоти РФ – Politico

У той час як Росія промацує українську оборону перед очікуваним наступом, вона, вочевидь, втратила майже всю елітну 155-ту морську піхотну бригаду під час штурму Вугледара.

Про це пише Politico.

"Під Вугледаром і Мар'їнкою в Донецькій області було знищено велику кількість живої сили противника, зокрема командний склад, – розповів речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський. – Крім того, за минулий тиждень противник втратив близько 130 одиниць техніки, в тому числі 36 одиниць танків".

За словами Дмитрашківського, на вугледарському напрямку російські війська втрачали 150–300 морських піхотинців на день.

Тактичні невдачі російських військ під Вугледаром, ймовірно, ще більше послабили віру російських ультранаціоналістів у те, що сили Москви здатні розпочати вирішальну наступальну операцію, повідомляє Інститут дослідження війни у своєму останньому звіті. Прокремлівські військові блогери нарікають на величезні втрати й критикують російське командування за те, що воно відправило елітні війська в лобові атаки.

Читайте також: Під Вугледаром ЗСУ розбили велику бронегрупу росіян (ВІДЕО)

Українські морські піхотинці також опублікували відео, на якому російські війська в паніці скупчуються на полі бою під Вугледаром. "Ідіть, робіть цвинтар! Блін, перша колона пішла туди й підірвалася, а потім друга пішла точно таким же маршрутом", – кажуть українські артилеристи, спостерігаючи за росіянами, що наближаються до Вугледара.

"155-ту бригаду вже тричі доводилося доукомплектовувати. Перший раз – після Ірпеня та Бучі, другий раз – після поразки під Донецьком – вони знову відновилися. А зараз майже вся бригада вже знищена під Вугледаром", – сказав Дмитрашківський.

Російські військові та націоналістична спільнота болісно сприйняли поразку під Вугледаром. Інститут дослідження війни повідомив, що нещодавні кадри невдалих російських штурмів під Вугледаром підштовхнули деяких російських військових блогерів закликати до публічних судів над високопоставленими офіцерами, які продовжують повторювати ті самі помилки.

Однак у ЗСУ не поспішають святкувати перемогу, оскільки російські війська продовжують штурмувати українські позиції під Вугледаром, Авдіївкою та Бахмутом, де оборонці України готуються до вуличних боїв.

"Хотілося б, щоб зброя від наших партнерів надходила швидше, адже це дало б нам можливість не лише захистити себе і стримувати атаки, а й нарешті витіснити їх з нашої території", – сказав Дмитрашківський.

втрати ворога битва за донбас вугледар слава зсу

Знак гривні
Знак гривні