Фото дня. Генерал Ватутін отримав "від українського народу" спершу кулю, потім петлю

У Маріїнському парку демонтували пам’ятник радянському воєначальнику генералу Миколі Ватутіну, повідомляє КМДА. Як і пам’ятник льотчику Валерію Чкалову, що демонтували 8 лютого, його перенесуть до Музею авіації.

"Нарешті ми дочекалися всіх юридичних погоджень та на абсолютно законних підставах зносимо сьогодні пам’ятник радянському воєначальнику, генералу армії та герою радянського союзу Миколі Ватутіну. Хто він такий можна багато сперечатися, але, думаю, що всі погодяться з тими людьми, котрі ще у 2017 році написати на цьому постаменті слово «кат», – зазначив заступник голови КМДА Володимир Прокопів.

У КМДА нагадали, що Ватутін брав активну участь у війні проти залишків армії УНР, повстанців Холодного Яру, доля яких склалася трагічно. Найбільше Ватутін «прославився» під час Другої світової війни. Його невміле, а інколи просто вбивче керівництво військами, а він командував у тому числі й фронтами, призводило до величезних втрат серед особового складу.

Демонтаж пам'ятника Ватутіну прокоментував колишній голова Українського інституту національної пам'яті народний депутат Володимир В'ятрович.

"Напис на пам‘ятнику: «Генералу Ватутіну від українського народу», я завжди коментував, що він отримав своє від народу у формі кулі в засідці УПА весною 1944 (унаслідок цього поранення Ватутін помер – ТЕКСТИ). Нині до кулі українці додали петлю", – написав В'ятрович.

328937284_735578798128469_8207997327146426987_n.jpg

декомунізація київ демонтаж

Знак гривні
Знак гривні